Hlavní navigace

Jiří Janeček má zítra oznámit jméno ředitele programu České televize

15. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 5. 2007

Česká televize by se měla ve středu dozvěděl jméno nového programového ředitele. Oznámit ho má generální ředitel ČT Jiří Janeček, i když podle mluvčího veřejnoprávní televize Martina Krafla je možné, že žádný vítěz z výběrového řízení nevzejde. Krafl to řekl agentuře ČTK.

Do výběrového řízení se přihlásilo šest účastníků, jejich jména ale televize nezveřejnila a dosud je úzkostlivě tají. Podle Krafla sice Janeček ve středu oznámí výsledek tendru, může se však stát, že výběrová komise, jejímž je Janeček členem, nevybere žádného z uchazečů. Poté by se hledaly další cesty ke způsobu obsazení této funkce, vyplývá z dostupných informací, uvedla ČTK.

BRAND24

Konkurz na programového ředitele vypsala ČT na konci března (po výzvě Rady ČT Jiřímu Janečkovi), měsíc poté, co na tuto funkci musel kvůli porušování zákona rezignovat nynější finanční ředitel ČT František Lambert. Podmínkou účasti v tendru bylo vysokoškolské vzdělání, osm let praxe v řídících funkcích v televizi nebo rádiích, nebo u firem, které se zabývají výrobou audiovizuálních děl.

Česká televize je bez programového ředitele od konce února. Vedením programu je pověřena bývalá programová ředitelka ČT Markéta Luhanová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).