Hlavní navigace

Jarní novinky Novy: Hlas Česko Slovenska, První krok i Kriminálka Anděl

17. 1. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
17. 1. 2012

UVNITŘ FOTO Televize Nova dnes představila programové novinky pro jarní měsíce. Novináře pozvala do prostor Stadionu Přátelství, kde se natáčí hlavní tahák následujících týdnů – Hlas Česko Slovenska – ve spolupráci se slovenskou televizí Markíza. Půjde o pěveckou show, která je založená především na hlasu, čímž se liší například od Česko Slovenské SuperStar. Moderátory budou Leoš Mareš a Tina. Na obrazovce se objeví poprvé 12. února večer.

K TÉMATU: Prima představí jarní novinky 24. ledna, televize Nova o týden dříve

Další novinkou bude seriál První krok. Půjde o formát z prostředí taneční akademie. Režie se ujal Jiří Vejdělek, který natočil například Ženy v pokušení. V hlavních rolích se objeví mimo jiné Veronika Žilková nebo Šárka Vaculíková. Seriál by měl být mimo jiné i pro ty, které baví koukat na talentované lidí. Dalším tahákem bude již dlouhou dobu vysílaný seriál Ulice, jehož sledovanost si pochválila programová ředitelka Nova Group Alex Ruzek. Jinak tomu nebylo ani u Ordinace v růžové zahradě 2. Jde až o 48% podíl na sledovanosti, uvedla bez podrobností cílové skupiny Renáta Czadernová.

ČTĚTE TAKÉ: Nova ukázala studio Hlasu Česko Slovenska, svého jarního taháku

Pátá řada Výměny manželek nebude na obrazovce Novy žádným překvapením. Jde o úspěšný formát, který vychází z reality, konstatoval generální ředitel Jan Andruško. Ze zahraničních seriálů jsou připraveny nové díly Tudorovců, Útěku z vězení (již běžel na Nova Cinema), Mentalisty, 24 hodin nebo Kriminálky Las Vegas. Z filmů jsou připraveny například Román pro muže a Pařba v Las Vegas. Jan Andruško upozornil také na to, že diváci se mohou těšit na film Okresní přebor podle stejnojmenného seriálu. V kinech poběží 29. března a jeho výkonným producentem je Ondřej Zima.

Tisková konference Novy k jarnímu schématu proběhla ve studiu na pražském Strahově, kde se natáčí show Hlas Česko Slovenska (Foto: Lukáš Polák, DigiZone.cz)

ebf - partner 1

Dalším populárním formátem na obrazovce televize Nova bude původní seriál Kriminálka Anděl v hlavní roli s Martinem Stropnickým a Ivanou Chýlkovou. Zcela novým původní formát bude sitcom Helena, na kterém se podílí tvůrci Comebacku. Podle tvůrců má jít o humor, který vychází z dění uprostřed občas trochu šílené rodiny. Objeví se tu například Marta Issová nebo Sandra Pogodová. Posluchači ji mohli donedávna slýchat na Frekvenci 1 v Sexy životě. Na sesterské Nově Cinema se objeví již dříve avizovaný Amazing Race, který se bude vysílat od pondělí do pátku večer. Z filmů jsou připraveny například Pán prstenů, Gangy New Yorku nebo Tootsie.

S novinkami Nova Group vás blíže seznámíme v zítřejším hlavním článku

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).