Hlavní navigace

Názor k článku Je provoz CZFree.Net nelegální? od xChaos - Vetsi cast verejnosti ma na komunitni site nazor...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 6. 2003 12:16

    xChaos (neregistrovaný)
    Vetsi cast verejnosti ma na komunitni site nazor pozitivni - maximalne pozaduji, aby fungovaly, pokud nejake iGW plati penize, coz zase vede k tomu, ze iGW vyvijeji na provozovatele AP tlak, aby to fungovalo.

    CTU je v konecnem dusledku statni, tzn. politicka instituce, a nemuze rozhodovat ve prospech uzke lobby "velkych ISP" (kteri pred par lety byli mensi, nez dnes CZFree.Net). Pripojeni na Internet je verejnym zajmem, a cokoliv, co dostupnost internetu zvysi, nemohou politici ignorovat.

    iGW v komunitnich sitich mohou nejen konkurovat velkym ISP cenou - uz proto, ze napr. filesharing dnes tvori obrovske procento internetoveho trafficu, a sharujicim uzivatelum nejde o komunikaci s konkretni osobou, pouze o ziskani konkretniho souboru (pokud se filesharing -casto ilegalni- nerealizuje na mnou vlastnene telekomunikacni infrastrukture, tak jsem za nej spoluzodpovedny mene, nez komercni ISP !). Ale co je dulezitejsi - iGW v komunitnich sitich predstavuji na rozdil od dnesnich ISP zarodky daleko perspektivnejsiho obchodniho modelu, nez maji dnesni ISP, coz jsem diskutoval v samostatnem clanku.

    Bezplatny Internet na kolektivne vlastnenem mediu je realny obchodni model, stejne jako je obchodnim modelem dlazdeny chodnik - presto, ze kazdy majitel domu si dlazdi jen ten svuj kousek, pokud to nahodou nevite.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).