Hlavní navigace

Jihlavský vysílač Javořice čeká ve středu výluka. Nepůjdou multiplexy 1, 2, 3 a rádia

23. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Od šesté hodiny ráno se odmlčí hlavní televizní vysílač pro Vysočinu, o tři hodiny později z něj umlkne i veškeré rozhlasové vysílání. Signál se vrátí až v 15:00 hod.

Devítihodinovou výluku televizního vysílání na hlavním jihlavském vysílači Javořice naplánovaly na zítřek České Radiokomunikace. Od šesté hodiny ráno až do třetí odpolední nepůjde signál prvních tří celoplošných multiplexů. Od deváté hodiny dopoledne se k nim přidají i veškerá rádia. „Z vysílače Javořice nebude aktuálně vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov a multiplex 3 s programy Prima love, Prima Zoom, Óčko, Óčko Gold, Šlágr TV a Active TV,“ uvedl mediální zástupce ČRa Kamil Chalupa.

cif 24 - early cena - média

K TÉMATU: Jihočeský vysílač Kleť bude mít ve středu výluku, nepůjdou multiplexy 1, 2, 3 a rádia

„Na vysílači Javořice dojde i k přerušení rozhlasového vysílání, a to v době od 9.00 do 15.00 hodin. Toto se dotkne stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 90,7 MHz, ČRo Vltava na frekvenci 95,4 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 93,4 MHz a Rádio Impuls na frekvenci 100,3 MHz,” dodal Chalupa. Výluka se podle něj dotkne pouze vysílače Javořice, nikoli dalších vysílačů a dokrývačů na území Vysočiny. “Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie,” dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).