Hlavní navigace

Jihočeská televize Gimi se přejmenuje a v červnu začne vysílat z multiplexu 3 na Kleti

24. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

České Radiokomunikace získaly do multiplexu 3 dalšího hráče na poli regionálního vysílání. 18. června začne vysílat z jihočeské Kleti televize Gimi, která bude nabízet půlhodinový opakující se servis.

K překvapivému kroku dochází v oblasti digitálního vysílání v jižních Čechách. Tamní regionální televize Gimi se stěhuje ze svého vlastního multiplexu do sítě společnosti Czech Digital Group, kterou stoprocentně ovládají České Radiokomunikace. Serveru DigiZone.cz to potvrdil provozně výrobní manažer stanice Štěpán Kuděj s tím, že pokud se nestane nic nepředvídatelného, stanice by se měla objevit na vysílači Kleť v multiplexu 3 v pondělí 18. června. Od 1. června se bude stanice nově jmenovat Jihočeská televize.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Jiří Vykydal: Stát chce vrátit část kmitočtů DVB-T, měl by tedy pomoci zavést DVB-T2

Co se týká distribuce televize Gimi prostřednictvím vlastního lokálního multiplexu, ta bude ukončena k poslednímu červnu. Neznamená to ale, že by končila celá tato síť. Volnou programovou pozici chce Gimi nabídnout jinému hráči, který o ni projeví zájem. V současné době jsou prostřednictvím tohoto multiplexu šířeny i stanice TV Noe a Stil. Televize Gimi bude na Kleti vysílat 24 hodin denně opakující se půlhodinovou smyčku. Denně tedy ve vysílání oběhne 48×. Souhlas s touto změnou už vyjádřila na svém posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).