Hlavní navigace

Jim Allchin chce do dvou let 200 milionů uživatelů Windows Vista

20. 9. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Podle dopisu prezidenta divízie Platforms and Services společnosti Microsoft Jima Allchina adresovaného vývojářům má systém Windows Vista dva roky po uvedení na trh používat na 200 milionů lidí. Zdá se to však jako dosti smělý cíl. Většinu na trhu opanovala v tuto chvíli Windows XP, tedy systém, který bude poměrně dlouhou dobu podporován a jeho životaschopnost je odhadována na ještě několik let. Navíc řada velkých organizací na novou verzi operačního systému přechází až po vydání prvního…

Podle dopisu prezidenta divízie Platforms and Services společnosti Microsoft Jima Allchina adresovaného vývojářům má systém Windows Vista dva roky po uvedení na trh používat na 200 milionů lidí. Zdá se to však jako dosti smělý cíl. Většinu na trhu opanovala v tuto chvíli Windows XP, tedy systém, který bude poměrně dlouhou dobu podporován a jeho životaschopnost je odhadována na ještě několik let. Navíc řada velkých organizací na novou verzi operačního systému přechází až po vydání prvního servisního balíčku. Svou roli sehraje jistě i skokové zvýšení nároků nové verze Windows na hardware počítače.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).