Hlavní navigace

Jiří Janeček hodlá znovu kandidovat na generálního ředitele ČT

19. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
19. 10. 2008

Generální ředitel České televize Jiří Janeček se hodlá v příštím roce, kdy mu uplyne šestileté funkční období, znovu ucházet o tuto funkci. Jsou nastartované věci, které bych chtěl dokončit. Pokud bude doba, zdraví a všechny okolnosti příznivé, s velkou pravděpodobností bych chtěl práci tady dodělat, řekl Janeček v rozhovoru pro páteční Lidové noviny.

ebf - partner 1

Šéfem veřejnoprávní televize se Janeček stal v červenci 2003. K volbě nového ředitele ČT by mělo dojít příští rok na jaře. Rada ČT však zatím k výběru Janečkova nástupce zatím nepřijala žádné usnesení. Přes různé výtky jsem přesvědčen, že si televize nevede špatně. Byli jsme zralí na zrušení jednoho programu, dnes vysíláme čtyři programy. Digitalizujeme. Budeme stavět studio v Brně, vypočítal v LN své úspěchy Janeček.

Produktivita práce vzrostla dvojnásobně. Udělal jsem i spoustu chyb, ale cesta mě příliš nezajímá, důležitý je cíl. Vím cíl a vím čas, za jaký k němu chci dojít. Když vykydáte nepořádek, rozvíjíte už červený koberec a můžete vypnout hruď, i když trochu pokleslou, protože vás to trochu zvalchovalo, nechce se vám najednou příliš připustit, aby se po tom koberci místo vás procházel někdo jiný, shrnul Janeček svoji motivaci pro kandidaturu na druhé funkční období.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).