Hlavní navigace

Jiří Janeček je prvním čestným prezidentem ATO

27. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 5. 2009

Generální ředitel České televize Jiří Janeček byl zvolen do čestné funkce prezidenta Asociace televizních organizací. Valná hromada na včerejším zasedání rozšířila stanovy sdružení o čestnou funkci prezidenta, kterého úkolem bude aktivní reprezentace asociace, spolupráce na budování image a renomé sdružení, na vytváření a naplňování strategie a politiky ATO.

Prvním prezidentem do této funkce byl jednomyslně zvolen Jiří Janeček. Informoval o tom mluvčí České televize Ladislav Šticha. Na čele asociace je kromě prezidenta jednatel asociace. Z této funkce po několika letech odešla Hana Svobodová i právní zástupkyně asociace Dana Bohuslavová. Zajímavé je, že i Jiří Janeček coby zástupce veřejnoprávní televize ve své ředitelské funkci brzy skončí. Pětiletý mandát generálního ředitele mu vyprší 16. července. Janeček se uchází o znovuzvolení, ale zatím není jasné, zda ho do tohoto termínu Rada ČT ve funkci potvrdí, a nebo zda zvolí jiného kandidáta.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).