Hlavní navigace

Jolana Voldánová skončila v Událostech ČT, nahradí ji Daniela Písařovicová

16. 6. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

DOPLNĚNO VYJÁDŘENÍ ČT – Odchod z hlavní zpravodajské relace České televize oznámila na závěr nedělních Událostí sama Voldánová. Nevyloučila, že se na obrazovku vrátí v jiném pořadu.

Odchod z týmu moderátorů hlavní zpravodajské relace České televize Události dnes oznámila Jolana Voldánová. Na závěr nedělní relace uvedla, že se po 20 letech působení v ČT a 18 letech moderování Událostí rozhodla pro změnu. “Moderátorský tým Událostí jinak zůstává stejný, na mém místě se objeví Daniela Písařovicová,” řekla Voldánová. Zároveň nevyloučila, že se časem na televizní obrazovku vrátí v jiném pořadu. Voldánová byla společně s Marcelou Augustovou jedinou moderátorkou Událostí, která v této relaci setrvala i po loňské razantní změně.

Jolana Voldánová se rozloučila s diváky
Autor: repro foto Události

Jolana Voldánová se rozloučila s diváky

K TÉMATU: Události ČT rok po změně poráží Zprávy FTV Prima a jsou druhé nejsledovanější

Daniela Písařovicová se loni účastnila výběrového řízení na nové moderátory Událostí, vedení zpravodajství ČT ale nakonec dalo přednost Anetě Savarové. Písařovicová tak zůstala moderátorkou ekonomických relací na zpravodajském kanálu ČT 24. Z dřívějších moderátorů Událostí, kteří provázeli hlavní zpravodajskou relací ČT do loňského dubna, ve zpravodajství a na obrazovce zůstal jen Bohumil Klepetko, který posílil tým moderátorů Událostí, komentářů na ČT 24.

KL24

„Jolana Voldánová je pro mě ikona veřejnoprávního zpravodajství, stoprocentní profesionálka, mimořádná osobnost z hlediska profesního i lidského. Velkou měrou se zasloužila o vstřícné přijetí nové podoby Událostí ze strany diváků. Jsem rád, že spojení Jolany Voldánové s ČT, ač v trochu jiné podobě, bude trvat i nadále,“ komentoval rozhodnutí moderátorky generální ředitel ČT Petr Dvořák. Kavčí hory v oficiální tiskové zprávě, vydané krátce před nedělní 21. hodinou, uvedly, že Voldánová o odchodu z Událostí uvažovala již několik let.

„Jako ředitele zpravodajství mě odchod tak špičkové profesionálky, a bez nadsázky jedné z nejsilnějších tváří zpravodajství vůbec, netěší. Ale lidsky Jolanině kroku úplně a zcela rozumím a vážím si ho. Navíc to není krok, který by znamenal, že naše spolupráce jednou provždy končí – naopak se velmi těším, že se v budoucnu budeme setkávat a spolupracovat nad novými projekty ČT,“ uvedl ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal. Populární moderátorka by se měla na obrazovku vrátit nejdříve letos na podzim. „Nejprve si po osmnácti letech dopřeju volné léto se svými dětmi a rodinou. Potom bych chtěla začít pracovat na novém formátu pro ČT,“ uvedla Voldánová ve zmiňované tiskové zprávě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).