Hlavní navigace

Kasík v ČRo pokračuje, může se ale zpozdit rekonstrukce Vinohradské

17. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 6. 2009

Generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík nebyl po dnešním zasedání Rady ČRo odvolán, jak se již po několikáté spekulovalo. Neznamená to však, že by kontrolní orgán veřejnoprávního rozhlasu byl s jeho prací spokojen. Radě ČRo se především na Kasíkovi nelíbí špatná informovanost o postupu rekonstrukce budovy rozhlasu na Vinohradské ulici a nedůslednosti při jednání se zhotovitelem.

Z dnešního zasedání kontrolního orgánu ČRo však vyplynulo, že by se mohl termín konce rekonstrukce posunout z listopadu na začátek příštího roku. Jeden ze členů rady, Tomáš Ratiborský, uvedl, že vedení nedostatečně informuje o postupující rekonstrukci a jejím stavu. Na rekonstrukci budovy bylo schváleno 524 milionů korun, ale ČTK upozornila, že náklady by se mohly pohybovat ještě 100 milionů nad touto částkou. Kasík navýšení částky omluvil tím, že byla zjištěna nutnost zásahů, se kterými se původně nepočítalo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).