Hlavní navigace

Kdo bude v Česku vysílat anglickou Premier League? Stále ještě není rozhodnuto

26. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Práva pro český a slovenský trh na sezóny 2013 až 2016 koupila britská společnost AMI, s níž úzce spolupracuje Nova Sport. Ta ale získání Premier League zatím nepotvrdila.

Ani tři dny před koncem února není rozhodnuto o tom, kdo v následujících třech sezónách bude v České republice a na Slovensku přinášet přenosy z anglické fotbalové Premier League. Vysílací práva, která měla podle internetového deníku Insider zakoupit česká společnost Pragosport, pro obě země nakonec získala britská agentura AMI. S tou úzce spolupracuje placená Nova Sport, která od ní nakupuje práva pro FA Cup.

K TÉMATU: Premier League na Digi Sportu patrně končí, favoritem je Nova Sport. Ale ne sama

ebf - partner 1

AMI získala práva pro Premier League na českém a slovenském trhu na sezóny 2013/14, 2014/15 a 2015/2016. „Jsme velmi rádi, že se AMI rozhodla investovat do našch vysílacích práv. Těšíme se na spolupráci s nimi, jsme přesvědčeni, že budou distribuovat nejlepší přenosy z Barclays Premier League komplexním a inovativním způsobem k našim fanouškům v obou zemích,“ řekl webu SportsProMedia.com výkonný ředitel Premier League Richard Scudamore.

Nova Sport nicméně ústy svého ředitele Marka Kindernaye zatím dohodu s AMI a návrat Premier League po tříleté přestávce na svou obrazovku nepotvrdila. „Zatím stále jednáme,“ uvedl Kindernay na dotaz serveru DigiZone.cz. Poslední tři roky nabízela českých divákům přenosy Premier League placená satelitní stanice Digi Sport, předtím byly dlouhá léta hlavním programovým tahákem Novy Sport.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).