Hlavní navigace

Kdo dostane Windows 10 jako první? Microsoft zveřejnil detaily

3. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Microsoft
Ne všichni dostanou možnost upgradu na Windows 10 hned 29. července. Microsoft bude nový systém uživatelům uvolňovat postupně.

Upgrade na Windows 10 dostanou nejdříve testeři, na ostatní uživatele se dostane až později – a ne na všechny najednou. Podrobnosti o tom, jak bude novou verzi operačního systému distribuovat, zveřejnil Microsoft na svém blogu.

29. července začne upgrade postupně šířit mezi účastníky programu Windows Insider, kterých je podle Microsoftu momentálně kolem pěti milionů. Teprve poté se dostane na zbytek uživatelů. 

Nejprve přijdou na řadu ti, kteří si upgrade zarezervovali prostřednictvím nástroje ve Windows 7 a vyšších. Podle Microsoftu jsou jich na celém světě řádově miliony.

Microsoft jim bude upgrade uvolňovat postupně, ve vlnách. „Pokud jste si zarezervovali kopii Windows 10, upozorníme vás v okamžiku, kdy náš nástroj pro ověření kompatibility potvrdí, že budete mít s Widows 10 dobrou zkušenost a že byl systém stažen do vašeho počítače,“ píše Microsoft.

KL24

Pokud instalátor při upgradu zjistí nějaké problémy s kompatibilitou, zobrazí uživateli upozornění. Microsoft slibuje, že přiloží i kontakty na výrobce hardwaru nebo softwaru, aby se uživatel mohl dozvědět podrobnější informace o problému.

Windows 10 samozřejmě nejdříve – ještě před 29. červencem – dostanou OEM partneři Microsoftu, aby mohli systém instalovat do svých zařízení. Poté se jej dočkají prodejci, kteří budou s upgradem pomáhat zákazníkům, kteří si koupili hardware s Windows 7 nebo 8.1. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).