Hlavní navigace

Kdy bude uživatelům Firefoxu 2 nabídnut Firefox 3?

21. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Řada lidí i zde v diskuzích na Lupě naráží na to, proč ještě uživatelům druhé řady Firefoxu nebyl nabídnut automatický přechod na aktuální verzi z třetí generace Firefoxu. Důvodů je hned několik a mluví se (ať už oficiálně nebo neoficiálně) o čekání na kompatibilitu nejpopulárnějších rozšíření, další odladění eventuálních chyb či zmírnění zátěže na servery a podobně. Firefox 3.0 má i tak zatím nemalé úspěchy, čemuž nasvědčuje i výsledek akce Firefox Download Day či počet stažení z naší…

Řada lidí i zde v diskuzích na Lupě naráží na to, proč ještě uživatelům druhé řady Firefoxu nebyl nabídnut automatický přechod na aktuální verzi z třetí generace Firefoxu. Důvodů je hned několik a mluví se (ať už oficiálně nebo neoficiálně) o čekání na kompatibilitu nejpopulárnějších rozšíření, další odladění eventuálních chyb či zmírnění zátěže na servery a podobně. Firefox 3.0 má i tak zatím nemalé úspěchy, čemuž nasvědčuje i výsledek akce Firefox Download Day či počet stažení z naší sesterské Slunečnice.cz.

cif 24 - early cena - média

Přestože uživatelé Firefoxu jsou v aktualizování svého prohlížeče opravdu vzorní, třetí generace Firefoxu se definitivně ujme vlády zřejmě skutečně až po šíření prostřednictvím funkce pro automatickou aktualizaci. S tím se má začít dost možná po příchodu opravného Firefoxu 3.0.2, který by měl být k dispozici do dvou měsíců. Proces automatického přechodu z Firefoxu druhé generace na Firefox třetí generace se už každopádně nějaký čas testuje.

Prozatím platí, že dvojkový Firefox bude podporován až do konce prosince, do kdy budou vycházet i bezpečnostní aktualizace. Tou poslední je minulý týden vydaný Firefox 2.0.0.16 opra­vující totožné chyby jako Firefox 3.0.1 (obě kritické). Vývoji na poli webových prohlížečů a pohybu v zastoupení jejich jednotlivých verzí se budeme na Lupě podrobněji věnovat, jakmile budou k dispozici zajímavější data k analýze. Situaci krátce před příchodem Firefoxu 3.0 nebo Opery 9.5 jsme zmapovali v článku Internet Explorer se propadá k padesáti procentům (JasnaPaka Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).