Hlavní navigace

Dotcom získá zpět majetek zabavený v souvislosti s kauzou Megaupload

16. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový Zéland bude muset excentrickému internetovému podnikateli vrátit majetek, který mu byl před dvěma lety zabaven na žádost amerických vyšetřovatelů.

Snímky, dokumentující jak novozélandské úřady odvážejí z jeho rezidence luxusní automobily, obletěly před více než dvěma lety svět. A staly se jedním ze symbolů pádu excentrického internetového podnikatele. Zatímco tehdy to s Dotcomem opravdu nevypadalo dobře, Megaupload byl odstřihnut a jeho provozovatelé zatčeni, postupem času se štěstí začalo přiklánět na Dotcomovu stranu a celá kauza nejspíše skončí pořádným fiaskem pro FBI, která vypnutí datového úložiště iniciovala. (Nově na Megaupload a Dotcoma podaly žaloby RIAAMPAA, zastupující zájmy hudebního resp. filmového průmyslu.)

Dnes Dotcom zaznamenal další ze série úspěchů. Novozélandský soud totiž nevyhověl žádosti úřadů o prodloužení lhůty pro zabavení Dotcomova majetku. Brzy by se mu tak mělo vrátit nejen několik luxusních automobilů, ale také peníze či umělecká díla.

KL24

Dotcom už se na Twitteru nechal slyšet, že poté, co získá auta zpět, uspořádá závody. Těch se budou moci zúčastnit členové jeho nově založené politické strany. 


Autor: Kim Dotcom

Její program se v zásadě neliší od Pirátských stran, které již působí v řadě zemí. Strana se označuje za hnutí pro svobodný internet a technologie, soukromí a politické reformy.  Za cíl si vytkla například podporu rychlého internetového připojení, nové pracovní příležitosti v oboru IT či nezávislost Nového Zélandu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).