Hlavní navigace

Kinosvět chce do dvou let celodenní podíl 0,75 % na publiku od 15 až 54 let

30. 9. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Nová celoplošná televize měla být původně programovou sítí pro regionální televize v multiplexu 3, ty však daly přednost vlastnímu celodennímu vysílání zpravodajských smyček

Na průměrný celodenní podíl 0,75 procenta na publiku od 15 do 54 let se chce do dvou let dostat nová celoplošná televize Kinosvět, která v pondělí večer zahájila vysílání v pozemní Regionální síti 7. V rozhovoru pro server DigiZone.cz to řekl její spolumajitel Leoš Pohl, který prostřednictvím Československé filmové společnosti provozuje i placený kanál CS Film, dětský CS Mini, filmový Horor Film a volně šířenou regionální TV Praha. „Můj odhad je, že bychom se do roka nebo do dvou let mohli dostat na podíl 0,75 procenta,“ uvedl doslova.

ROZHOVOR: Leoš Pohl: Bylo by riskantní mít příjmy jen z placených služeb, proto šlo Kinosvět do DVB-T

Základní cílovou skupinou Kinasvět jsou diváci od 15 do 54 let, na které se zaměřuje agentura Atmedia, jež stanici zastupuje při prodeji reklamních časů. „Zařazením dětského bloku Minisvět ale cílíme i na skupinu 4+. Tedy nejenom na děti od čtyř do osmi let, ale i na diváky 55+, kteří hodně sledují i bloky CS mini na CS Filmu. V dopoledních časech máme tzv. Retro bloky, které jsou určeny pro starší cílové skupiny, které v tu dobu sledují televizi. To jsou také zajímaví diváci, byť se na nich nedají vydělat tak velké peníze,“ konstatuje Leoš Pohl, podle něhož projekt Kinosvět původně vznikal jako programová síť pro regionální televize.

K TÉMATU: Kinosvět od pondělního večera celoplošně, vysílat bude i na satelitu Astra

BRAND24

„Na začátku byla myšlenka televize Kinosvět jako programové sítě pro regionální televize. To se nám ale bohužel nepodařilo vyjednat a takovým menším pozůstatkem této myšlenky je TV Praha,“ vysvětlil Leoš Pohl. V době, kdy vyjednával o spolupráci s regionálními televizemi, uvažoval o vysílání Kinasvět v celoplošném multiplexu 3 Českých Radiokomunikací. Jako samostatný neregionalizovaný kanál by ale podle něj nepokryl v této síti náklady na šíření signálu. Jedním z důvodů, proč Kinosvět nakonec neplní roli programové sítě pro regiony v multiplexu 3, je také stěhování regionálních televizí do konkurenčního multiplexu 4.

Celý rozhovor s Leošem Pohlem o pozadí projektu Kinosvět, ale i CS Filmu, TV Praha a Rádiu Dechovka čtěte v prémiové sekci DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).