Hlavní navigace

Knihovny zůstanou offline

10. 12. 2001
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Vláda formulovala mezi svými hlavními cíli v oblastni kultury a vzdělávání zavedení Internetu do knihoven. Pro letošní rok pro tento projekt plánovala finanční podporu 168 milionů korun, posléze jich vyčlenila pouze 105. Ministerstvo kultury pro příští rok vydalo pokyn, aby programy státní informační politiky nebyly financovány z centrálních zdrojů, ale aby byly zahrnuty do rozpočtových kapitol jednotlivých ministerstev. To jinými slovy znamená, že knihovny si budou muset pomoci, jak samy…

Vláda formulovala mezi svými hlavními cíli v oblastni kultury a vzdělávání zavedení Internetu do knihoven. Pro letošní rok pro tento projekt plánovala finanční podporu 168 milionů korun, posléze jich vyčlenila pouze 105. Ministerstvo kultury pro příští rok vydalo pokyn, aby programy státní informační politiky nebyly financovány z centrálních zdrojů, ale aby byly zahrnuty do rozpočtových kapitol jednotlivých ministerstev. To jinými slovy znamená, že knihovny si budou muset pomoci, jak samy dovedou. (MfD)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).