Hlavní navigace

Komunitní sítě na obrazovce ČT 1

3. 8. 2004
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ve včerejším vydání pořadu Reportéři ČT byla odvysílána reportáž Jaroslava Mareše Internet podomácku. V reportáži šlo o komunitní bezdrátové sítě, které se kvůli nulovému zájmu telekomunikačních firem o připojení venkova šíří po českých obcích. V pořadu zazněly postřehy o otcích od rodin, kteří po práci stavějí antény a starají se o sousedské sítě, ale také o ministrovi informatiky, který se připojuje přes WiFi: Protože je levnější, kvalitnější a mám to štěstí, že v místě, kde bydlím, sdružení…

Ve včerejším vydání pořadu Reportéři ČT byla odvysílána reportáž Jaroslava Mareše Internet podomácku. V reportáži šlo o komunitní bezdrátové sítě, které se kvůli nulovému zájmu telekomunikačních firem o připojení venkova šíří po českých obcích. V pořadu zazněly postřehy o otcích od rodin, kteří po práci stavějí antény a starají se o sousedské sítě, ale také o ministrovi informatiky, který se připojuje přes WiFi: Protože je levnější, kvalitnější a mám to štěstí, že v místě, kde bydlím, sdružení CZFree.Net provozuje takovou síť. Hlas z obrazovky k tomu dodal: Přitom právě ministr informatiky by se měl nejvíce zasloužit o to, aby lidé, kteří chtějí mít rychlý Internet, si ho nemuseli sami postavit. To, že sám používá takovouto síť, působí především paradoxně. Tak snad teď s CDMA to bude lepší.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).