Hlavní navigace

Končí další produkty Google - Adsense for Feeds, Classic plus, ...

29. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pokračující rušení neperspektivních produktů u Google přináší konec AdSense for Feeds - službě určené pro umisťování inzerce do RSS, která pravděpodobně bude málokomu chybět (hlavně z pohledu uživatelů RSS). Další končící je Classic Plus (což byla možnost nahrát si vlastní obrázek na pozadí www.google.com), Spreadheets Gadgets (složilo k přidávání vlastních vychytávek do Google Spreadsheets) či Google News Badges (kde si ani nejsem moc jist zda jsem něco takového vůbec někdy viděl a použil).

Pokračující rušení neperspektivních produktů u Google přináší konec AdSense for Feeds - službě určené pro umisťování inzerce do RSS, která pravděpodobně bude málokomu chybět (hlavně z pohledu uživatelů RSS).

Další končící je Classic Plus (což byla možnost nahrát si vlastní obrázek na pozadí www.google.com), Spreadheets Gadgets (složilo k přidávání vlastních vychytávek do Google Spreadsheets) či Google News Badges (kde si ani nejsem moc jist zda jsem něco takového vůbec někdy viděl a použil).

Změny se dotknou i Picasa a Google Drive – dojde k sloučení (sjednocení) diskového prostoru (v průběhu příštích měsíců) – uživatelé tak budou mít 5GB v „obou“ službách. Změna se může dotknout hlavně těch, co si platí za extra prostor, podle oznámení to vypadá, že se prostory přestanou sčítat.

Poněkud méně příjemná je změna v podobě spojení Insights for Search a Google Trends – byť nepříjemná část se týká hlavně změn „odhadování“ návštěvnost – tedy konec Google Trends for Websites. Končí ale také +1 Reports (v Webmasters Tools) – funkčnost je dostupná už nějaký ten měsíc přímo v Google Analytics.

ebf - partner 1

Končí Places Directory, což byla aplikace pro Android sloužící k nalézání zajímavých míst v okolí – z Google Play už je odstraněna a samotné Places Directory bude vypnuto. Google doporučuje hledat v Google Maps.

Zdroj: More spring cleaning

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).