Hlavní navigace

Končící ředitel Českého rozhlasu Pardubice lídrem kandidátky ANO v Pardubickém kraji

5. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Andrej Babiš získal na kandidátku do předčasných parlamentních voleb dalšího novináře, šéfa Českého rozhlasu Pardubice Martina Kolovratníka

Další novinář se objeví na kandidátce hnutí ANO podnikatele Andreje Babiše do předčasných parlamentních voleb. Lídrem ANO v Pardubickém kraji se stane Martin Kolovratník, ředitel krajského studia Českého rozhlasu v Pardubicích, který v nedávném výběrovém řízení neobhájil svůj post a od 1. října ho vystřídá moderátor ČRo Dvojka Pavel Kudrna, který zároveň povede i sousední krajské studio ČRo Hradec Králové. „Je to pravda, stanu se lídrem ANO pro Pardubický kraj. Právě jedu na personální oddělení Českého rozhlasu dořešit můj odchod z rozhlasu,“ potvrdil serveru DigiZone.cz sám Kolovratník.

K TÉMATU: Velká čistka v regionech Českého rozhlasu: z deseti ředitelů obhájili funkci jen dva

Pardubické studio ČRo tak bude muset řešit hned několik problémů: do konce září jej měl vést ještě Martin Kolovratník, ale protože přijal kandidaturu do Poslanecké sněmovny, musí ve své funkci okamžitě skončit. Vedení studia by měla dočasně převzít vedoucí programu Jitka Slezáková. Další komplikací budou předvolební debaty, do nichž si studio bude zvát krajské lídry politických stran, které mají reálnou šanci probojovat se do sněmovny. Kolovratník by měl v diskusi vedené moderátorem, jemuž ještě před několika dny šéfoval, výhodu.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: Kdo jsou noví ředitelé krajských studií Českého rozhlasu?

„Všechny tyto komplikace řešíme. Předvolební diskusi, v níž bych byl jako host, bude pravděpodobně moderovat někdo mimo pardubické studio ČRo. Už jsme požádali Centrum zpravodajství ČRo, aby nám někoho navrhli,“ řekl Kolovratník serveru DigiZone.cz. ANO má složení svých kandidátek oficiálně oznámit zítra, Andrej Babiš už dříve angažoval dlouholetého komentátora deníku MF Dnes Martina Komárka či herce a bývalého politika Martina Stropnického.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).