Hlavní navigace

Názor k článku Konec doby iPadové? Čeští vydavatelé na aplikacích vydělávají drobné od P2010 - Priznam se, ze svet mobilnich aplikaci naprosto nechapu. Dlouhou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2012 10:33

    P2010 (neregistrovaný)

    Priznam se, ze svet mobilnich aplikaci naprosto nechapu.

    Dlouhou dobu se smerovalo k vytvoreni obecnych standardu, aby bylo mozne jeden obsah zobrazovat zcela nezavisle na dane platforme ci hardware. Dnes prece nic nebrani tomu, aby elektronicka verze novin byla dostupna pres prohlizec v HTML (optimalizovanem pro male zarizeni) nebo v PDF a podobne. Pak by bylo uplne jedno na cem se to cte. Zabezpecit to take neni problem.

    Bohuzel dnes to vypada, ze prakticky na kazdou drivejsi HTML stranku je potreba specialni a zcela zbytecna "aplikace". Tim vznika dale zavislost ne jen na aplikacich, ale i dostupnosti techto zbytecnych aplikaci na ruznych platformach.

    Osobne nevidim jine reseni, nez tento nesmyslny trend zcela ignorovat, protoze jeho podporou se ta nesmyslnost bude dale prohlubovat az jeste jednou budeme vzpominat, jak uzasne to bylo, ze se dal jeden obsah prohlizet temer na vsem. Je nesmysl muset kvuli cteni obsahu O1 kupovat zarizeni X a pro O2 zase Y, kdyz technicky nic nebrani tomu, aby to slo na X i Y (i Z) a nebylo by treba se ani vymlouvat na "dodatecne naklady" implementace zbytecne aplikace pro danou platformu.

    Vznika tim "vendor-lock" o kterem se nesnilo drive ani Microsoftu a za co byl kdysi osocovan. Dnes to delaji ostatni v daleko horsi forme a jeste jsou za to oslavovani. Lide rychle zapominaji ... nebo si to ani neuvedomuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).