Hlavní navigace

Názory k článku Konečně nový MacBook Air, Office 2019 zdražuje, Číňané na západě kradou data

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2018 13:49

    Meh (neregistrovaný)

    Treba Google. Ten data nekrade, proste si o ne rekne a lide mu je daji, dobrovolne a s usmevem, a jeste si pochvaluji, jak je to pohodlne.

  • 2. 11. 2018 19:33

    regine

    :-) Číňané na západě kradou data... :-) A kdo nekrade? Ještě se tím nechtěně/omylem pochlubí, jak výnosná je špionáž. Někdy se schová za italskými, jihoafrickými, .. firmami, nebo za nadacemi učícími 'jistý jazyk', nebo ... . :-)

  • 6. 11. 2018 2:06

    bez přezdívky

    tu manipulovatelnost přeci musíte i vy sám vidět - a pokud ne, tak co na to říci.. obvykle se soudí, že seriozní novináři porovnávají Jablka a jablka (nikoliv "jablka a hrušky").. v tomto případě (často podprahově) čtenář pouze zaměří svou pozornost na daná čísla / počty a dále nad tím nepřemýšlí.. ale očividně vám to nedošlo, takže jste možná ten cílený mainstream uživatel..

  • 5. 11. 2018 8:58

    Filip Jirsák

    Řeč je o univerzálních IT zařízeních, která používají uživatelé přímo a interaktivně. Do této skupiny patří klasické desktopové počítače, tablety a mobilní telefony. Co je manipulativního na tom porovnávat, na kolika zařízeních z této kategorie běží jaký operační systém? Myslím, že tu nikdo neporovnává jablka a hrušky, jenom porovnává různé dodavatele ovoce.

  • 6. 11. 2018 9:11

    Filip Jirsák

    Asi jste myslel manipulaci, ne manipulovatelnost. A já v článku manipulaci nevidím. Vidím akorát vaši utkvělou představu, že se musí porovnávat jen desktopy samotné a mobily samotné, a nedá se to porovnávat jako celá skupina „osobních počítačů“. Je to jako kdybyste tvrdil, že se musí porovnávat zvlášť osobní auta na fosilní paliva a zvlášť elektromobily, a porovnávat celý segment osobních aut, bez ohledu na druh pohonu, byste označoval za manipulaci.

    Stále jste přitom nevysvětlil, proč není možné mobily, phablety, tablety, ultrabooky, subnotebooky, notebooky, laptopy, minipočítače, all-in-one počítače a klasické desktopy zařadit do jedné skupiny „osobních počítačů“ (v aktuálním významu, ne v tom významu, jak se to začalo používat před desítkami let) a porovnávat všechna zařízení v této skupině. Zvlášť když hranice mezi jednotlivými skupinami nejsou pevné, u spousty zařízení je těžké rozhodnout, zda je to velký mobil nebo malý tablet, zda je to tablet s klávesnicí nebo notebook s oddělitelnou klávesnicí atd.

  • 7. 11. 2018 12:19

    Naith (neregistrovaný)

    No teď mi řekni, kam mám zařadit svoje zařízení. Teď to je lehký notebook. Když překlopím display, je z toho tablet. Pokud to přes Thunderbolt připojím k doku s externí desktop grafikou GTX1070Ti dvěma 27" LCD tak je to desktop, protože se přenáší celé fakt dost blbě. Jede mi na něm většinou Linux a občas Win 10 a ve VM Android a NetBSD.

  • 7. 11. 2018 11:56

    Filip Jirsák

    Že vám jde o nějakou „hodnotu“ či „užitnost“ jste nikde neuvedl. Navíc hodnotu mají počítače, tablety i mobily stejnou, užitnost také – ve spoustě případů tablety nebo mobily nahrazují počítače, nebo-li uživatelé to vnímají tak, že ta zařízení plní stejnou funkci.

    Že je někdo horší a někdo lepší z těch číslovek odvozujete akorát vy. Stejně jako jenom vy vidíte ty naprosto zásadní rozdíly – abyste je vzápětí popřel, když sám píšete, že lidé přecházejí od počítačů k mobilům. Takže tam zase tak zásadní rozdíly nejsou, když pro uživatele mobil plní tu samou funkci, jakou dříve plnil počítač.

    To vámi uváděné rozdělení je arbitrární, proč zrovna 3 kg a ne 2,5 kg? Kam zařadíte Raspberry Pi, Chromeboxy, PC Stick? Navíc třeba Windows běží na zařízeních z obou vašich skupin a Microsoft neví, kam jste si to nainstaloval.

    Takže jste akorát vytvořil dvě umělé skupiny, které nevypovídají vůbec o ničem. Ale dobře, máte na takové rozdělení právo, sežeňte si pro to příslušné statistiky, když vás to zajímá. Ale to, že se někdo neřídí vaším nesmyslným rozdělením a zahrne všechna zařízení do jedné skupiny, protože to pořádně rozdělit na skupiny nejde a ta zařízení si konkurují napříč tou skupinou, to není žádná manipulace. Manipulace je naopak vaše povykování o manipulaci, aniž byste napsal, v čem je vlastně problém, a teprve po třech kolech diskuze z vás vyleze, že byste rád podrobnější dělení, které jste si právě vymyslel.

  • 6. 11. 2018 23:15

    bez přezdívky

    ale já mám za to, že jsem svůj pohled (názor), co s týče onoho "manipulování" velmi jasně uvedl. Pro zkratku:

    a) srovnávají se věci a zařízení různé hodnoty a užitnosti - mobilní zařízení versus pevná (desktopy).. takže už zde je patrný jasný rozdíl v "užitnosti" (či jako to nazvat).. a protože doba je čím dál rychlejší, tak uživatelé pochopitelně více využívají mobilní zařízení

    b) to hlavní je v těch počtech - na ten řád číslovky se upře pozornost min. 50+ procent čtenářů a řeknou si "no jo.. to je fakt.. takže ten a ten je horší, než ten druhý, který má 2x tolik " - a vůbec v dané chvíli nepřemýšlí do důsledku, že jsou tam naprosto zásadní rozdíly, které vysvětlují tam větší počet uživatelů - a tam nižší.. A PROC? - protože doba je tak uspěchaná, že zkrátka běžný čtenář konzumuje jednu zprávu za druhou a nepřemýšlí nad ní. Má za to, že je "KOREKTNI", protože ji zveřejnilo SERIOZNI médium..

    c) .. možná odpověď na váš dotaz.. já bych jako jednu skupinu viděl "pevné počítače" (desktopy + masivní laptopy s váhou nad 3 kg) - to fakt není mobilní zařízení, co se týče mobility).. a druhou všechny tablety, PDA, phones, hodinky atd.. To si myslím, že je vcelku férové rozdělení.

  • 5. 11. 2018 2:28

    bez přezdívky

    tvl.. novinářská manipulace (v rámci pravidel a a kodexu) jako blázen..

    Windows běží na 1,5 miliardy počítačů, ukazují nová čísla Microsoftu. Pro srovnání: iOS funguje na 1,3 miliardy aktivních Apple zařízeních a Google VYKAZUJE dvě miliardy AKTIVNICH zařízení s Androidem.

    - co takhle napsat, na kolika Chromebook laptopech Andoid běží?? Protože každému je jasné, že plete JABLKA a HRUSKY..

    a) první údaj: Windows běží na 1.5 mld počítačů (žádné slovo o tabletech, mobilech atd..)
    b) iOS funguje na 1.3 mld aktivních Apple ZARIZENICH - aha! - pozor! přes 50 % v3ech Apple devices jsou dnes ta mobilní - typu tablet a telefon.. takže PRVNI UMYSLNE ZKRESLENI
    c) .. google vykazuje dvě milardy aktivních.. OPRAVDU?? !! - jako jak to mohl pustit takový blábol a totálně zkreslující a manipulativní výplod skrze cenzuru??

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).