Hlavní navigace

Názor k článku Kontrola Internetu v Rusku houstne, stát chystá i vlastní vyhledávač od Filip Jirsák - Tak jak to tedy je? Je svoboda slova...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2014 12:34

    Filip Jirsák

    Tak jak to tedy je? Je svoboda slova nadřazena všem ostatním právům, nebo není? Pokud není, jak by mohla být vyňata z vyšetřování - co když někdo svobodu slova zneužil k tomu, aby porušil nějaké jiné, důležitější, právo? Pokud je nadřazena všem ostatním právům, jak je top tedy s tou počmáranou fasádou baráku - vždyť to je pouhé vlastnické právo, kterému by svoboda slova měla být nadřazena.

    Nebo je svoboda slova ostatním právům zároveň nadřazená i nenadřazená? Že by byl třeba oddělený obsah a jeho vyjádření? Jak to oddělení provedete, může existovat jenom samotný obsah?

    Co když ten sprejer nenastříká nic na fasádu vašeho domu, ale získá svolení majitele protějšího domu a tam nastříká "Seti je vůl". Pořád budete spokojen? A když vám začne posílat výhružné dopisy? Formální stránka bude zcela legální, papír koupí, na obálku nalepí známku... Jenom ten obsah bude zlý. Ale to se přece nesmí vyšetřovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).