Hlavní navigace

Richard Krajčo: Mám pocit, že Rada ČRo zadupává Radio Wave do země

8. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
8. 12. 2008

AUDIO UVNITŘ Zpěvák a frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo kritizuje Radu Českého rozhlasu za její postup vůči Radiu Wave. V rozhovoru pro server Ridezone prohlásil, že ze strany rozhlasové rady dlouhodobě pociťuje snahu „zadupávat“ Wave do země. Mně se ta kauza zdá být dost smutná, a to po celou dobu, ještě než ho vypnuli, uvedl Krajčo k zářijovému ukončení analogového vysílání Radia Wave z pražského vysílače Cukrák.

AUDIO: Richard Krajčo ke kauze Radia Wave

KL24

Pokud budou v rozhlasové radě lidi, kteří tam jsou, bude to dopadat tak, jak to dopadá. To znamená, že to půjde čím dál tím víc ke dnu, řekl Krajčo, který se před třemi lety přímo podílel na vzniku Radia Wave. Veřejnoprávní okruh pro mladé by podle něj měl vysílat nejen pro Prahu a střední Čechy, jako tomu bylo do konce letošního srpna, ale celoplošně. Kdo jiný má nabídnout alternativu, než veřejnoprávní rozhlas, konstatuje Krajčo.

Máme 20 let po revoluci a Český rozhlas nebyl z vlastních prostředků schopen vytvořit stanici pro mladé. Máme zpravodajskou stanici, stanici pro vážnou hudbu, pro mluvené slovo… A ten kanál pro mladé, kteří budou tvořit budoucnost tohoto národa, stále nemáme, míní zpěvák. Měli by vymřít všichni komunisté v rozhlasové radě, aby se konečně začalo dát dýchat a byla tu skutečná svoboda, kterou si zasloužíme. Radiu Wave přeji, aby se z toho vzpamatovalo, aby dostalo zpátky svůj prostor nejen na internetu, dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).