Hlavní navigace

Krajinou domova II: divoký kůň, zubr i pratur. Cyklus začíná dnes a zaměřuje se i na faunu

7. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ FOTOGALERIE – Z ptačí perspektivy, ale i z nejbližšího detailu republiku opět představí nová řada dokumentárního cyklu.

Dnes, tedy 7. září ve 21:40 hod. na stanici ČT2, můžete zhlédnout první díl nové řady dokumentů Krajinou domova. Tvůrci se v ní zaměřili i na faunu a stopovali ji od těch velmi běžných až po ty nejvzácnější druhy.

Naše země je předurčena k tomu být hezkou, různorodou a vlídnou. A to díky své poloze uprostřed kontinentu, geologickou stavbou, reliéfem a mnohostí různých typů krajin. Avšak vrchol své krásy má již za sebou. Od poloviny dvacátého století jí dáváme intenzivně zabrat, proto se snažíme tu jedinečnost a ztrácející se půvab zachytit, oslavit, abychom pochopili, že to, jak to u nás vypadá, máme v rukách jen my, říká režisér Petr Krejčí.

NAPSALI JSME: Podzimní schéma České televize

Podzimní schéma ČT art

Česká televize vyslala zpravodaje do Londýna a Istanbulu

MMF24

V deseti nových dílech se představí různé typy krajiny od pohraničních hor, skalních měst až k jeskyním a stepním kopcům. Cyklus diváky zavede do oblasti Krkonoš, Jizerských hor, Českého ráje, ukáže exotické obyvatele Pálavy a zvířenu Džbánských lesů nebo České Kanady. Poprvé také nahlédne do sopečné krajiny, jádra Doupovských hor.

K vidění budou i tři původní evropští savci u nás stále ještě exotičtí – pratur, divoký kůň a zubr – kteří znovu nalezli domov ve středních Čechách. Pořadem opět provází hlasy Aloise Švehlíka a Jana Maxiána, který také pro seriál složil hudbu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).