Hlavní navigace

Křesťanská TV Lux chce vysílat přes pozici CS Linku a Skylinku

27. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 3. 2012

Slovenská křesťanská televize Lux, tamní obdoba české TV Noe, jedná o vstupu na satelitní pozici 23,5 stupně východně, tedy právě tam, kde své programy šíří služby CS Link a Skylink. Věříme, že v dohledné době začneme vysílat i prostřednictvím satelitu Astra, uvedl bez bližších podrobností ředitel tematického kanálu Ján Buc. TV Lux se chce dostat i do dalších forem distribuce.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: TV Noe vysílá pozemně už i na Slovensku. Vysílač stavěli Češi

Vysílání TV Lux plánujeme zařadit také do digitálního pozemního vysílání přes lokální vysílače v Bratislavě, na Záhorí, v okolí Piešťan a v budoucnu i v okolí Trnavy a Nitry. Samozřejmě, budeme se snažit o zařazení do digitálního pozemního vysílání i na ostatním území Slovenska, dodal Buc. Za tímto účelem pochopitelně současný šéf Luxu nezapomněl vyzvat své diváky, aby se na financování stanice podíleli. Všechny tyto kroky a růst je možné dělat jen díky podpoře diváků, podporovatelů a vlastníků TV LUX, Konference biskupů Slovenska a LUX communication, řekl šéf TV Lux.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).