Hlavní navigace

Kritici nového Radiožurnálu se sešli s ředitelem Českého rozhlasu

28. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 1. 2008

Generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík v pátek přijal zástupce iniciativy Nechceme přeladit (nemáme kam), autory petice proti nové programové koncepci ČRo 1 – Radiožurnál na webu www.iprotest.cz. Věcný dialog trval hodinu a půl, jeho obsah proto můžeme nastínit jen stručně. Naším základním požadavkem bylo dozvědět se, jaká proběhla analýza, která vedla k radikální změně programu, informují organizátoři petice na svém webu.

Václav Kasík kritikům nového Radiožurnálu řekl, že rozhlas má vlastní analytický odbor. Na naši námitku, že vlastní analýzy jsou z principu ovlivněné a že v podobných případech je nutné provádět analýzu nezávislou z externích zdrojů nám bylo dlouho odpovídáno, že je to součást tajného know-how. Po delší době intenzivního hovoru jsme se dozvěděli, že i taková analýza byla provedena, líčí autoři petice. Do této analýzy budou moci kritici Radiožurnálu nahlédnout.

BRAND24

Za jednu z nejdůležitějších odpovědí Václava Kasíka považují organizátoři petice ujištění, že všichni zaměstnanci rozhlasu se musí řídit Kodexem Českého rozhlasu. Prohřešky proti Kodexu, ke kterým dle našeho názoru dochází v poslední době velmi často, mohou být předmětem oficiálních stížností. A tyto stížnosti jsou důležité! Možná důležitější než co jiného, konstatují zástupci iniciativy Nechceme přeladit.

Další setkání generálního ředitele ČRo Václava Kasíka s odpůrci nové programové koncepce Radiožurnálu proběhne tento pátek 1. února.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).