Hlavní navigace

Kritická chyba v Real Playeru ohrožuje uživatele Internet Exploreru

17. 3. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Multimediální přehrávač Real Player obsahuje bezpečnostní zranitelnost hodnocenou jako vysoce kritickou. Jeho ActiveX komponenta pro Internet Explorer umožní při podstrčení modifikovaného multimediálního souboru spuštění libovolného útočníkova kódu a převzetí kontroly nad napadeným počítačem. Problém se týká i nejnovější verze přehrávače a chyba zatím nebyla opravena. V souvislosti s tímto problémem se znovu připomnělo doporučení US-CERT buď v Internet Exploreru zakázat spouštění ActiveX nebo…

Multimediální přehrávač Real Player obsahuje bezpečnostní zranitelnost hodnocenou jako vysoce kritickou. Jeho ActiveX komponenta pro Internet Explorer umožní při podstrčení modifikovaného multimediálního souboru spuštění libovolného útočníkova kódu a převzetí kontroly nad napadeným počítačem. Problém se týká i nejnovější verze přehrávače a chyba zatím nebyla opravena. V souvislosti s tímto problémem se znovu připomnělo doporučení US-CERT buď v Internet Exploreru zakázat spouštění ActiveX nebo jej vyměnit za alternativní prohlížeč. (SecurityWorld)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).