Hlavní navigace

Kritika donutila šéfku vývoje pořadů ČT Janu Kasalovou přestat podnikat

16. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 12. 2011

Rezignaci na funkci jednatelky komunikační společnosti Casteam oznámila ředitelka vývoje nových formátů České televize Jana Kasalová. Firma se sama označuje za institut kreativity a komunikace a zaměřuje se na mediální školení manažerů. Jejími klienty byli výhradně zaměstnanci státních nebo veřejných institucí a podniků, například pražského dopravního podniku, jehož bývalý marketingový ředitel Jan Svoboda je od 1. prosince šéfem obchodu a marketingu ČT. Ke stejnému datu do ČT nastoupila i Kasalová.

K TÉMATU: Do vedení České televize nově nastupují Kasalová, Svoboda a Němcová

Odchod z Kasalové z firmy Casteam, kterou stoprocentně vlastní, a rovněž pozastavení živnostenského oprávnění pro podnikání jako osoby samostatně výdělečně činné přišlo v ten samý den, kdy o jejích podnikatelských aktivitách napsaly Lidové noviny. Někteří členové Rady ČT to označili za možný střet zájmů. Česká televize ve čtvrtek před šestou hodinou podvečer vydala oficiální tiskovou zprávu, v níž oznámila úmysl Kasalové podnikání zanechat.

KOMENTÁŘ: Na Kavkách se začala splácet volba ředitele

BRAND24

K tomuto kroku jsem se rozhodla i přesto, že nevykonávám žádnou činnost, která by ohrožovala zájmy České televize, vytvářela možnost jakéhokoli střetu zájmů, nebo by byla na újmu plnění povinností vyplývajících z mého pracovního poměru, uvedla ve zprávě Kasalová. Dodala, že základní teze, které by vyvracely případný střet zájmů, byly od počátku zapracované v její pracovní smlouvě s ČT.

Odchod nebo pozastavení své činnosti ve všech soukromých firmách oznámil krátce po svém nástupu do funkce také generální ředitel ČT Petr Dvořák, byť to podle názoru jeho právníků nebylo nutné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).