Hlavní navigace

Kuriozita: mluvící trojský kůň BotVoice-A Trojan

6. 7. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Pokud se vám zdá, že dnešní autoři malwaru při honbě za ziskem již ztrácejí smysl pro humor svých předchůdců z minulého století, mohl by vás zajímat trojský kůň BotVoice-A Trojan. Na infikovaném počítači na vás promluví přes funkci pro předčítání textu a strojovým hlasem pronese následující věty: You have been infected I repeat You have been infected and your system files has been deleted. Sorry. Have a Nice Day and bye bye. Mimo to také blokuje Správce úloh a Editor registru a některé programy…

Pokud se vám zdá, že dnešní autoři malwaru při honbě za ziskem již ztrácejí smysl pro humor svých předchůdců z minulého století, mohl by vás zajímat trojský kůň BotVoice-A Trojan. Na infikovaném počítači na vás promluví přes funkci pro předčítání textu a strojovým hlasem pronese následující věty: You have been infected I repeat You have been infected and your system files has been deleted. Sorry. Have a Nice Day and bye bye. Mimo to také blokuje Správce úloh a Editor registru a některé programy nemusí pracovat správně. (The Register)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).