Hlavní navigace

Pavlína Kvapilová je vedením Nových médií ČT pověřena na půl roku

21. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
21. 10. 2011

Nová šéfka divize Nová média České televize Pavlína Kvapilová je výkonem funkce zatím dočasně pověřena na šest měsíců. Radním ČT to na středečním výjezdním zasedání v Ostravě řekl generální ředitel ČT Petr Dvořák. Kvapilová nahradila Milana Fridricha, kterého Dvořák jmenoval k 10. říjnu ředitelem programových okruhů ČT. Doposud byla Kvapilová zástupkyní výkonného ředitele Nových médií, i když oddělení fakticky vedla.

K TÉMATU: Milan Fridrich povede program ČT, Nová média převezme Pavlína Kvapilová

Dalším pověřeným manažerem ČT se stal právník Michal Heldenburg, který do konce letošního roku nahradí vedoucí právního oddělení Vladimíru Vocetkovou. Ta se rozhodla z ČT k 10. říjnu odejít. Právě právní oddělení ČT má nyní u Petra Dvořáka „škraloup“, protože nestačilo včas upozornit na problém s novelou zákona o ČT, která začala platit 14. října a jež zakazuje vysílání reklamy a teleshoppingu na programech ČT 1, ČT 24 a na webech ČT.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: ČT 1 a ČT 24 prý vysílají reklamu nelegálně. Měla ale skončit až 11.11.2011

Původně měla novela reklamu na zmíněných programech a webech ČT zakázat od 11. listopadu, v novele se ale tento termín neobjevil a norma začala platit dnem vydání ve Sbírce zákonů. Tím byl právě 14. říjen. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) proto ČT písemně upozornila na porušování zákona a žádá ji, aby do tří dnů od obdržení tohoto upozornění zjednala nápravu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).