Hlavní navigace

Larry Page píše akcionářům. Novinky nepotěší hlavně Amazon

15. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyhledávání a reklama je klasika. Podle Larryho Page by se měla světová internetová jednička rozkročit i do nových oborů.

Chrome, Gmail, vyhledávač nebo Android jsou pro Google už stará vesta. Larry Page už kouká o pár let dopředu. V aktuálním dopisu akcionářům popisuje cesty, kterými by se jeho firma měla v budoucnosti vydat.

„Jsme nadšeni naší novou službou Google Shopping Express service. Jsme na dobré cestě, abychom brzy dokázali doručovat zboží v den objednání,“ tvrdí Page. Vstup do e-shopového světa ale znamená přímý střet s Amazonem. 

Silnou vizi má Page i ve zdravotnictví, kde chce hlavně prodlužovat lidský život. V tomto oboru zatím Google operuje v zastoupení své firmy Calico nebo třeba experimenty v podobě chytrých čoček. „Není nutné, aby v současném světě umírali lidé před osmdesátkou,“ tvrdí manažer vizionář.

Dalším úkolem do budoucnosti je chytřejší vyhledávač. „Vylepšený kontext může proměnit vyhledávání na přirozenou věc a neomezuje se jen na pár klíčových slov,“ konstatuje Page, který se snaží proměnit vyhledávač v jakéhosi partnera v konverzaci. 

To všechno ale není k ničemu, pokud nebudou uživatelé on-line. „Pět miliard lidí pořád nemá přístup k internetu. To je tragická situace, kterou musíme změnit,“ vysvětluje. 

KL24

Google, stejně jako třeba Facebook, už na tom pracuje. Kromě experimentů s balóny si pořídil i výrobce stratosférických dronů, díky nimž bude moci pokrývat internetem i odlehlé oblasti planety. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).