Hlavní navigace

LastPass 3.0: jednodušší ovládání a možnost sdílení hesel v rámci rodiny

15. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Služba LastPass pro správu hesel a internetových identit přináší jednodušší a rychlejší přístup ke svým funkcím z podporovaných webových prohlížečů. Co je ještě nového?

Populární online správce hesel LastPass byl povýšen na verzi 3.0. S ní přichází nová rozšíření pro všechny podporované webové prohlížeče. Funkce správce hesel a internetových identit jsou nyní lépe dostupné díky symbolu hvězdičky zobrazované vždy po pravé straně přihlašovacích a registračních formulářů na webových stránkách.

Funkce rozšíření LastPass jsou nyní „po ruce“ hned v přihlašovacích a registračních formulářích.

Po kliknutí na tento symbol se otevře jednoduché menu (viz předchozí screenshot) pro přístup k nejčastěji potřebným funkcím jako je uložení manuálně zadávaného hesla či naopak automatické doplnění přihlašovacích údajů, přepínání mezi různými účty pro stejnou službu, generování silných hesel při volbě či změně hesla, náhled uloženého hesla a podobně.

LastPass tedy již nebude v takové míře využívat lišty zobrazující se v horní části okna prohlížeče. Změn doznalo i menu, které lze otevřít kliknutím na tlačítko LastPass v nástrojové liště prohlížeče. Kromě čistšího designu je zde hlavní inovací pole pro prohledávání internetového trezoru s hesly, který se dočkal také modernějšího webového rozhraní.

cif 24 - early cena - média

Menu rozšíření LastPass má přehlednější design, ale především pole pro rychlé prohledávání trezoru s hesly.

Zákazníci, kteří si platí prémiovou verzi služby, nově díky funkci Shared Family Folder mohou v rámci rodiny sdílet přihlašovací údaje k některým účtům až mezi pěti uživateli. Pokud jeden z uživatelů sdílené heslo změní, tak nové heslo se automaticky synchronizuje. Dříve byla podobná funkce dostupná jen pro korporátní zákazníky. 

Pro zákazníky s prémiovým účtem byly rovněž aktualizovány aplikace pro zařízení se systémy Android a iOS. V nové verzi by se díky užší spolupráci s mobilním prohlížečem mělo výrazně zjednodušit a zrychlit nejen přihlašování k různým uživatelským účtům, ale také vyhledávání, ukládání, vytváření, upravování a aktualizování hesel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).