Hlavní navigace

LG 49UF7707: poprvé s WebOS 2.0. A na výbornou

1. 4. 2015
Doba čtení: 17 minut

Sdílet

 Autor: Bohumil Herwig
Šikovný, přiměřeně elegantní 4K televizor je k mání v širokém rozsahu úhlopříček s výbornou výbavou zahrnující i kompletní podporu H.265/HEVC.

Minulý týden LG ve svém pražském předváděcím centru v Galerii Harfa uvedlo na český trh první várku nových televizorů pro rok 2015. Vedle právě testovaného UF7707 (UF770V) byly k vidění i tři další modely s obrazovkami typu LCD (IPS) a rozlišením Ultra HD: 55UF850V (UF8500), 55UG870V (UG8700) s prohnutým panelem a zvukem od Harman Kardon, a konečně 65UF950V (UF9500) představující praktický vrchol nabídky.

Testovaný UF7707 je ke koupi od 102 cm (40ʺ), přes kuriózních 43 (109 cm) a 49 palců (124 cm), až po obřích 70, resp. 79 palců, tj. 178, resp. 201 cm. Všechny přístroje jsou vybaveny novou verzí loni uvedeného operačního systému WebOS 2.0, která má mít vyšší (až výrazně vyšší) rychlost práce. Rychlejší má být start televizoru i samotné funkce a na tohle se pochopitelně zaměříme.

Vedle obvyklých funkcí, jako je nahrávání, TimeShift (sledování živého TV vysílání se zpožděním), Wi-Fi Miracast (WiDi), Wi-Fi Direct, USB 3.0 a dvojice HDMI 2.0, tu máme i podporu kodeku H.265/HEVC, a to jak na běžném příjmu (až 60p) přes DVB-T2 s rozlišením Full HD, tak u 4K. Tady opět může snímková frekvence dosáhnout až 60p.

LG 49UF7707 působí hodně „jinak“. Především díky atypickému podstavci.
Autor: LG

LG 49UF7707 působí hodně „jinak“. Především díky atypickému podstavci.

H.265/HEVC je podporován i na USB 3.0, internetovém příjmu a také na tunerech DVB-S/S2, takže podpora tohoto moderního kodeku je kompletní. Neměl jsem možnost vyzkoušet DVB-T2/HEVC, ale výrobce mě upozornil, že zatím není k dispozici a že na přelomu měsíců března a dubna proběhne aktualizace, která podporu zprovozní.

Z výbavy chybí zejména rozhraní HDMI (MHL) a kamera se zvukovým systémem pro Skype, kterou musíte dokoupit. Funkce pro ni jsou už ale v systému zabudované a vypadalo to, že i včetně paměti pro případné focení, které se dá přes kamerku taktéž provést.

Animace jsou hezké, ale někdy poněkud zdržují. Jako při přeskočení rodičovské kontroly. Beru ale v úvahu, že já nejsem cílová skupina, proto tyhle poznámky berte s rezervou.
Autor: Bohumil Herwig

Animace jsou hezké, ale někdy poněkud zdržují. Jako při přeskočení rodičovské kontroly. Beru ale v úvahu, že já nejsem cílová skupina, proto tyhle poznámky berte s rezervou.

Instalace s „ptákem fazolákem“

Oproti loňsku zrychlila, to mohu potvrdit, nicméně pro ty z nás, kteří srandičky nevyznávají, by mohla být ještě svižnější bez zdržujících animačních scén. Na druhou stranu je vidět, že se instalace zaměřuje na ty, kteří v tomto ohledu nemají zkušenosti, takže to přežijme a pojďme dále, i když vlastně zpět…

Podstavec se skládá ze tří částí a je bez středové nohy, takže obrazovka se nedá natáčet, což je stabilní trend, i když ho nijak nevítám, protože někteří prostě potřebují občas s panelem pohnout. Nicméně podstavec se montuje jednoduše a tady váš žádné zapeklitosti nečekají. Není také širší než panel jako u designových modelů, takže pro instalaci můžete v klidu počítat s jeho šířkou jako s maximální velikostí.

O rychlosti softwarové instalace jsem se už zmiňoval, jinak je pohodlná a zahrnuje v sobě i připojení k internetu, což se dělá jednoduše, i když je heslo trochu složitější (klávesnice je solidní).

Třídění kanálů už součástí instalace není, avšak také není nijak složité, i když jsem mu nejprve musel přijít na kloub. S výhodou jde ale přesunout více kanálů najednou, a to je vlastnost, která se počítá, protože tohle umí málokterý televizor.

Tento jediný dálkový ovladač nahrazuje jak klasiku, tak tzv. Magic Remote, protože má v sobě i ovládání kurzoru pohybem ruky. Dá se nejen postavit na výšku, ale i šikovně položit na bok, takže se lépe bere do ruky, a to jak pravákovi, tak i levákovi.
Autor: Bohumil Herwig

Tento jediný dálkový ovladač nahrazuje jak klasiku, tak tzv. Magic Remote, protože má v sobě i ovládání kurzoru pohybem ruky. Dá se nejen postavit na výšku, ale i šikovně položit na bok, takže se lépe bere do ruky, a to jak pravákovi, tak i levákovi.

Ovládání zcela jiné, ale lepší!

Přístup je odlišný a je to vidět už u nastavení. Tlačítkem na dálkovém ovladači nejprve vyvoláte při běžné práci nejpotřebnější funkce, jakési rychlé menu, v němž mj. najdete volbu přednastavených obrazových a zvukových režimů, poměr stran pořadu či úsporu energie. Po kliknutí na Pokročilá nastavení se dostanete do klasického menu se vším všudy. Jak tušíte, pokud chcete přímo sem, bude to trochu pomalejší, možná někdy nešikovnější, ale zase tak často po zprovoznění televizoru to potřebovat nebudete.

U ovládání se musíte někdy plně spoléhat na kurzorovou šipku (na pohybovou část ovladače), která se naštěstí chová výtečně a spolehlivě se vyvolává. Stačí jen pootočit kolečkem uprostřed dálkového ovladače, což ale někdy vede ke kýženému efektu plus např. změně kanálu, takže jsem to raději dělal tak, že jsem kolečko nejprve zmáčkl a pak pootočil, což se ukázalo jako spolehlivější. Velikost kurzoru a jeho rychlost si navíc můžete i nastavit.

Klasické menu nastavení částečně dovoluje kolování, díky čemuž ho nemusíte ovládat tradičně, ale i pohybem po nabídce kurzorem. Jak to vypadá najdete v galerii níže.

Chytrá část se stejně jako loni objevuje ve spodní části obrazovky po zmáčknutí tlačítka domečku a aktivně se upravuje podle funkcí, které používáte. Bohužel ne plně a jednotlivé nabídky nelze umístit na stálé místo, ani je ze zadních pozic přesunout na domovskou část, takže je někdy třeba trochu hledat.

Menu Smart TV mělo u tohoto televizoru tři části (nejsem si jist, zda to u jiné úhlopříčky nebude jinak) vždy se zobrazující jako vyšší či nižší lišta ve spodní části obrazovky. Ikony lze ve dvou z nich (zadních) aktivně přesouvat, nicméně nelze je přesunout do části hlavní, která se vždy objevuje jako první, takže jí říkám domovská nebo domácí.

V každém případě se i zde vše ovládá dosti pohodlně, i když by neškodilo dovolit vysloveně fyzické setřídění všech ikon, resp. voleb. Tohle je ale o přístupu a těžko na tom cokoli kritizovat.

Z boku a zvláště zezadu (viz výše) zaujme čistý profil. LG tohle umí a i když občas trvá na nesmyslně miniaturní hloubce panelu, u LCD to naštěstí nehrozí.
Autor: Bohumil Herwig

Z boku a zvláště zezadu (viz výše) zaujme čistý profil. LG tohle umí, a i když občas trvá na nesmyslně miniaturní hloubce panelu, u LCD to naštěstí nehrozí.

Co se týče dálkového ovladače, ten je jedním slovem výtečný. Osobně mám sice stále problém s tím, že pro vyvolání naladěných kanálů je nutné využívat speciální tlačítko, navíc odhozené od centra ovládání zbytečně daleko, ale i to je o přístupu. V každém případě by ale bylo dobré zaměnit alespoň tlačítko pro vyvolání softwarové klávesnice za zmiňovaný List, tedy seznam kanálů. Bylo by tak více po ruce.

Středem dálkového ovladače je obvyklý kurzorový kříž s vícefunkčním kolečkem uprostřed, které na stisk reaguje jako OK/Enter, a obrazovka, naladěné kanály atd. se jím dají posouvat nahoru a dolů.

A ještě, abych nezapomněl: pokud v živém televizním vysílání vyvoláte kurzorovou šipku, můžete pak přímo na obrazovce spustit okamžité nahrávání či TimeShift. Přejetím na pravou stranu obrazovky pak vyvoláte ikony seznamu nahrávek a naladěných kanálů.

Změna dne se dělá pod obrazovým náhledem, k dispozici je pouze jeden režim EPG zobrazující program pro šest stanic. Jak vidíte, obrazovka se někdy poměrně hodně leskne.
Autor: Bohumil Herwig

Změna dne se dělá pod obrazovým náhledem, k dispozici je pouze jeden režim EPG zobrazující program pro šest stanic. Jak vidíte, obrazovka se někdy poměrně hodně leskne.

Osmidenní EPG s obrazem a zvukem, ale…

To „ale“ spočívá v tom, že při vstupu do něj a výstupu z něj se nejen obraz, ale i zvuk na okamžik ztratí (na asi 5–6 s). To ale vždy platilo jen při první spuštění EPG, zde nazývaného Guide (viz dále), vždy v rámci jednoho cyklu, tj. zapnutí a vypnutí TV.

Po nabídce EPG se můžete volně pohybovat, dokud nezmáčknete OK. Pak se podle situace objeví nabídka na přepnutí kanálu, na upozornění nebo nahrání pořadu, nebo také zcela ojedinělá volba „Náhled“. Ta změní stanici, ale pouze v malém okénku vlevo nahoře. Do celoobrazovkového režimu nepřepíná.

Z EPG se dá vyskočit i tlačítkem Exit, zobrazený den si jednoduše vyberete kliknutím na šipky s datem pod náhledem.

Pomalost prvního naběhnutí souvisí nejspíše s tím, že si televizor pro zobrazené stanice, resp. pro DVB-T multiplex, stahuje aktuální program. Pro další stanice si ho stáhne až po vstupu na daný multiplex, takže si ho nejspíše opravdu nepamatuje.

WebOS 2.0 je opravdu rychlejší

Rychlost je nesrovnatelně vyšší než u loňské verze a výrobce hovoří o 60 %. V každém případě spuštění televizoru, resp. jeho naběhnutí do DVB-T včetně zvuku, trvá cca 6 s, což je určitě solidní. Na druhou stranu to neznamená, že všechny funkce jsou tak rychlé, jak byste si možná představovali. Ne vždy je to ale způsobeno televizorem, resp. systémem WebOS jako takovým, ale prostě tím, že se musejí posbírat data. Stejně jako loni u verze 1.0 v rámci cyklu zapnutí TV/vypnutí TV vždy první spuštění EPG typicky trvá podstatně déle – kolem 6 s – a po tuto dobu není k dispozici ani zvuk. Druhé a další vyvolání už byly prakticky okamžité, takže přerušení zvuku ani nepocítíte a zjevně se využívají data nasbíraná při předchozím spuštění, resp. po přejetí na multiplex se sama aktualizují (u DVB-S to jde poněkud pomaleji, někdy i po stanicích).

Nejinak je tomu při vyvolání seznamu naladěných kanálů přes tlačítko List (cca 4 s), kdy je druhé vyvolání prakticky okamžité. Zřejmě je to i tady způsobeno nikoli tím, že by je televizor neznal, nebo se WebOS nějak poflakoval, ale tím, že z EPG sbírá informace o aktuálně vysílaných pořadech. Osobně bych ale v tomto okamžiku ocenil okamžité zobrazení kanálů a pozdější dohrání informací z EPG.

Na zhola nic jsem nečekal u vyvolání seznamu chytrých funkcí, což u Smart TV není zvykem, a náběh domovské lišty byl prakticky okamžitý a okamžitě jsem také mohl klikat na ikony, resp. funkce na nich zobrazené.

Pokud jde o loni hodně problematické menu nastavení, při přejezdu mezi položkami 1. úrovně sice čekáte, ale i tady se doba výrazně zkrátila, takže jde o necelou sekundu, což je ovšem na můj vkus stále ještě hodně. Naštěstí do kompletního nastavení až tak často nejdete, protože pro nejběžnější úpravy máte k dispozici rychlé menu, které se za všech okolností objevuje rychle.

Celkově vzato se televizor při operacích chová podstatně lépe než loňské modely a pokrok je skutečně znát. Zvláště oceňuji prakticky okamžité vyvolání Smart TV. À propos, loňské modely: pokud některý vlastníte, vyčkejte na aktualizaci firmwaru, která by vám měla operace urychlit. Nebude to prý stejné jako u WebOS 2.0, ale bude to znát.

Přiměřená nastavení

U obrazu v základních volbách upravíte mj. jas, kontrast, ostrost, odstín či podsvícení, v pokročilém nastavení pak zejména gama korekci a „barvu kůže, trávy a nebe“ (doslovné znění). Nebo si můžete vybrat z devíti přednastavených režimů, z nichž dva jsou expertní (isf). Po instalaci je volba standardně nastavena na Eco s minimálním stupněm úspory.

Pokud jde o zvukové režimy, těch je šest a detailně se dá upravit pětipásmový ekvalizér.

Poměr stran je po instalaci nastaven na 16:9, k dispozici jsou i režimy Originální (nejsem schopen říci, zda formát zachová či nikoli), 4:3 či 14:9 a celkem je jich sedm.

V menu nastavení ještě mj. najdete možnost ovlivnit kontrolku úsporného režimu, několik časovačů a eko funkce, kde jsou ale pouze dvě volby – vypnutí TV a vypnutí externího pevného disku. V menu Obraz však ještě narazíte na položku „Úspora energie“, kde jsou čtyři stupně plus možnost vypnout panel a nechat puštěný pouze zvuk.

Propracované jsou bezpečnostní funkce, takže nastavit lze nejen zámky kanálů, ale například i aplikací.

Ve třech velikostech pak můžete upravit i kurzor a jeho rychlost můžete taktéž změnit ve třech stupních. V praxi jsem to ale nepotřeboval a se základním nastavením vše fungovalo dobře.

Tlačítko s ozubeným kolečkem nevyvolá úplné nastavení, ale pouze toto rychlé. Pokud chcete kompletní s klasickým menu, musíte kliknout na Pokročilá nastavení zcela dole.
Autor: Bohumil Herwig

Tlačítko s ozubeným kolečkem nevyvolá úplné nastavení, ale pouze toto rychlé. Pokud chcete kompletní s klasickým menu, musíte kliknout na Pokročilá nastavení zcela dole.

Měření spotřeby

Po instalaci je stupeň šetření energií (Úspora energie) automaticky nastaven na minimum, přičemž se ještě dá zvolit vypnutí, střední a maximální stupeň. Nastavení režimu obrazu je na Eco, ovšem úroveň podsvícení je v něm na 100 %, což je tak nějak zvláštní. Není problém si ale volbu upravit podle svého, nicméně měření vždy dělám v továrním nastavení, takže si LG po hodině provozu na DVB-T a stanici ČT24 vzalo 31–80 W (75 W). V režimu Standardní spotřeba stoupla na 78 wattů a při vypnutí obrazovky (funguje jen zvuk) naopak klesla na 22 wattů, což je myslím solidní.

Síťový vypínač k dispozici není, za logem LG se skrývá multifunkční joystickové tlačítko s vypnutím elektronickým, které je ovšem zcela na nic, protože žádnou úsporu nepřineslo a po jeho použití jde televizor běžně zapnout dálkovým ovladačem.

Multimédia: nové prostředí i možnosti, vysoký stupeň kompatibility

Vše je v této části taktéž předělané do WebOS a inovace je to povedená. Ikony v náhledu souborového manageru jsou rozumně velké, takže vidíte 15 souborů či adresářů najednou, k fotkám si můžete snadno pustit muziku, a tak v podstatě jediné, co mi koncepčně vadilo, byla nemožnost všude namísto ikon vypsat prostý (a úsporný) textový seznam souborů. Vůbec jsem to nenašel u fotografií, u videa sice volba je, ale jakmile jsem na ni klikl, objevil se opět ikonový náhled.

Cesty k vypsání obsahu z připojené flash paměti či disku jsou dvě. Buď půjdete přes volbu Fotografie, Videa nebo Hudba, pak ovšem uvidíte změť souborů, u nichž jediné, co jde filtrovat, resp. přepnout, je „výpis všeho“ nebo „nově přidaných položek“. Nebo půjdete přes volbu zařízení, která umí na jeden zátah přehrát vše, co televizor zvládá. Navíc má kultivovaný výpis podle adresářů, byť bez možnosti ve výpisu kolovat, a tu a tam se také chovající nestandardně (potíže s přejetím ze souboru na konci řádku). Tohle se ale dá snadno vyřešit pohybovou částí ovladače a v každém případě je tato cesta jednoznačně lepší volbou.

Ze souborových systémů jsem uspěl s NTFS a FAT32, exFAT už podporován není. Potíže nebyly ani s velkým testovacím 1TB diskem Freecom Mobile Drive Sq TV, ani s výtečnou a kombinovanou flash pamětí (USB 2.0/Micro USB 2.0) Kingston DataTraveler microDuo s kapacitou 32 GB.

Disk se na rozhraní USB 3.0 načetl velice rychle a rovnou se objevil klasický adresářový náhled. S tímhle měly televizory minulý rok hodně problémů.

Pokud jde o formátovou kompatibilitu, u videa se mi přehrálo všechno možné, včetně MKV (L4.0, L4.1) s externími titulky v češtině, což platilo i pro DivX a XviD či filmy ve stále populárním H.264. U titulků nastavíte jak velikost, tak například synchronizaci, a tohle LG umí na jedničku.

U kodeku WMV HD jsem registroval velice mírné trhání při přehrávání rozlišení HD Ready i Full HD, ale to je obvyklé i u těch nejdražších televizorů všech značek.

Video v kodeku H.264, ať už ve Full HD, HD Ready nebo obyčejném SD, bylo perfektní, na méně kvalitních nahrávkách v nižším rozlišení jsem pouze pozoroval jistou tendenci k tmavnutí v tmavých či tmavějších detailech a jistou trhanost při švenku kamery či rychlejším pohybu. Profesionální nahrávka (BDAV, Dolby Digital 2.0, koncovka M2TS) byla jak brus, a protože Tchaj-wan miluji, nikdy ji neopomenu zkouknout do konce. Pochází ještě z vyhlášeného HD Club, který ovšem nyní už pro stahování ze „starého kontinentu“ příliš nefunguje.

A když jsem u toho, líbilo se mi také, že nechybí podpora DTS, což ani u televizoru za 40 000 Kč není pravidlem, a že si LG spolehlivě pamatuje pozici ve filmu, a to i po odchodu do tuneru či spuštění dalších záznamů.

U videa natáčeného na nejrůznější kamery a fotoaparáty jsem uspěl s nahrávkami MOV (Nikon), AVCHD 1080i (Sony) a s čistým MPEG-4 (Panasonic) s koncovkami MTS, MP4 či např. MOV.

Pokud jde o Ultra HD, nebylo problém pustit přes USB kodek H.264, do něhož natáčí i můj milovaný LG Flex, film Sintel taktéž v UHD a H.264 se 24p snímky ale televizor nezvládl. To se ale zatím nepovedlo žádnému! Nahrávky ve 4K a s 30sn./s ale zvládal a potíž nebyla ani s nahrávkou v kodeku H.265/HEVC, kterou mám bohužel zatím jedinou, takže pokud byste měli dobrý tip…

Fotografie v JPG nabíhají rychle, i když bohužel nikoli na plnou obrazovku a musíte si je manuálně zvětšit. O přehrávaném souboru máte výborný přehled, což platí obecně, a v případě, že je jeho název příliš dlouhý, rotuje, a to včetně koncovky.

V muzice se mi přehrály formáty FLAC, WMA, WAV i MP3, což jsou prakticky jediné, které zkouším, i když tady jsem narazil na drobnou chybku v ikonovém výpisu. Nic zásadního to ale není a můžete vše přepnout i do seznamu stop.

Elegantní podstavec, který při pohledu zepředu působí naprosto nenápadně.
Autor: Bohumil Herwig

Elegantní podstavec, který při pohledu zepředu působí naprosto nenápadně.

WebOS má s českými aplikacemi náskok

Televizor jsem měl velice krátkou dobu, ale vedle příjmu DVB-T jsem vyzkoušel i externí set-top box a kartu freeSATu (čekám na modul, takže jsem zatím DVB-S2 tuner v TV vyzkoušet nemohl). Na HBO HD bylo na obraz radost pohledět a večer s Hrou o trůny (30.3.) jsem si vysloveně užil, i když tu a tam bylo vidět drobné zaváhání při „rychlejší scéně“ a hlavně tendence k tmavnutí tmavých a tmavších detailů, což je bohužel v poslední době obvyklý jev jdoucí napříč kategoriemi. Pozoroval jsem to ale i u DVB-T, takže to s příjmem videa přes externí rozhraní nemá nic společného a je to prostě vlastnost.

V každém případě však obraz cenovce odpovídá a v této souvislosti nezapomeňme na posun tříd před pár lety.

Zvukově je pak televizor lehce nadprůměrný, i když z externího zdroje jsem očekával trochu více.

Na DVB-T na kanálech České televize bezproblémově pracovalo HbbTV, a to okamžitě po instalaci, protože funkci není třeba nikde povolovat.

Hodně se mi líbil nový „magický“ ovladač, a to jak uspořádáním a vlastnostmi, tak například i možností postavit ho. I když v tomto ohledu jsem více ocenil možnost položit ho šikmo, což dovoluje lépe a rychleji vzít ho do ruky. Vyžaduje to sice trochu cviku, ale odměnou je vám pohodlnější ovládání.

Co bohužel zcela chybí je možnost odpojit USB médium, takže jsem to raději řešil vypnutím televizoru, i když to pochopitelně není zcela v pořádku. Disk se však vypínal s menším zpožděním, takže se možná s odpojováním přece jen něco dělo.

WebOS rozhodně překvapil, protože jsem byl ke zvýšení rychlosti poněkud skeptický. Televizor rychle nabíhá do plné funkčnosti, i když poté, co jede obraz i zvuk, ještě okamžik nejde využívat chytrých funkcí. Do deseti sekund jsem ale měl zprovozněno vše (napojení přes Wi-Fi), takže dobrá práce!

Za vylepšení by ještě stál pohyb v menu podrobného nastavení, kde je při přejetí mezi položkami 1. úrovně znát drobná prodleva, protože se menu 2. úrovně zobrazuje se zhruba 0,8s prodlevou. Jinak si na rychlost nemohu stěžovat a pochválit zvláště musím operace v chytré části.

Jak jsem se už zmiňoval, WebOS byl uveden už minulý rok, což má v roce 2015 jeden příjemný efekt: k dispozici je pro něj už několik českých aplikací, zatímco konkurence momentálně nemá žádnou. HbbTV v to pochopitelně nepočítaje.

U LG tak najdete Port.cz, Voyo, Topfun a Filmbox a v přípravě je několik dalších aplikací, mezi nimi i Banaxi (Tesco). Filmbox od příštího měsíce nabídne i pořady v Ultra HD, navíc ve spolupráci s LG bude mít majitel chytrého televizoru této značky až roční přístup zdarma.

U testovaného modelu pak nejspíše půjde o 6 měsíců.

Shrnuto: obraz LG 49UF7707 ceně rozhodně odpovídá, resamplování bylo výborné i u „slabších“ videí a artefaktů u televizního vysílání bylo méně, než jsem viděl u 4K modelů z roku 2014.

Obrazovka by se sice mohla méně lesknout, ale pohledové úhly jsou díky kvalitnímu panelu IPS výtečné, zvuk solidní stejně jako výbava a řadu lidí jistě potěší i plný SCART bez adaptérových kabelů, což LG stále drží a je to jen dobře.

Připravte se ale na to, že výrobce jde u WebOS trochu jinou cestou než Panasonic, který nabízí možnost více úprav prostředí, a také jinou cestou než Philips (TP Vision), sázející zase na maximum automatiky. Samsung Tizen neznám, takže v tomto ohledu nemohu vůbec posloužit.

V každém případě je třeba říci, že se WebOS ve verzi 2.0 skokově vylepšil a hlavně zrychlil. Ovládání televizoru je často intuitivní, a i když mohu mít k řešení některých konkrétních věcí námitky (např. k déle trvajícímu vyvolání kanálů se sběrem dat z EPG), celkově vzato se LG s problémem popralo na výbornou. Mimochodem jsem rád, že můj první televizor s WebOS nepatřil k vrcholu, ale spíše k vyšší střední třídě, protože vlastnosti se lépe odhadují a prodejnost tohoto modelu bude jistě vyšší než u naprosté špičky, kterou u LG představuje zejména UF950V (UF9500).

Hodnocení

pro: parádní (!) kombinovaný dálkový ovladač, solidně se chovající a výrazně rychlejší WebOS 2.0, svižná práce s chytrou částí, několik českých aplikací (!), solidní výbava, příjemné ovládání, ale…

BRAND24

proti: …uživatelské rozhraní WebOS by mohlo nabídnout více možností úprav

Balení obsahuje

  • kombinovaný dálkový ovladač (klasický i pohybový)
  • 2× tužkové baterie (AA)
  • nenatáčitelný podstavec
  • napájecí kabel (třížílový)
  • uživatelská příručka je přímo v televizoru, v papírové podobě dostanete „rychlé nastavení“ (Quick Start)
  • záruka: 24 měsíců

Jaké by měl mít OS pro televizory vlastnosti? (vybrat můžete více možností)

  • Měl by být rychlý.
    34 %
  • Měl by být spolehlivý.
    31 %
  • Měl by být snadno ovladatelný.
    29 %
  • Měl by mít české aplikace.
    16 %
  • Měl by mít vše uvedené.
    56 %

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).