Hlavní navigace

LG a Philips chtějí ulehčit práci vývojářům aplikací. Přichází se společnou platformou

21. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zástupci společností LG Electronics a Philips přicházejí se společnou platformou, která by vývojářům aplikací měla umožnit jejich bezproblémovou funkčnost na televizorech roku 2013.

Vylepšit zážitek ze sledování chytrých televizorů prostřednictvím neznačkového systému pro vývojáře aplikací. To je cílem nové asociace, kterou založily společnosti LG Electronics a TP Vision (Philips). Tato aktivita se podle společného vyjádření obou výrobců setkala s kladným ohlasem i u dalších japonských firem. Smart TV Alliance vytváří větší prostor, jenž stimuluje vývojáře k vytváření většího množství lepších televizních aplikací, uvedl mimo jiné prezident organizace Bong-seok Kwon.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Topfun vstupuje do televizorů Panasonic, Philips, Sharp, LG, GoGen a Hyundai

Namísto toho, aby vývojáři trávili drahocenný čas vývojem a testováním nových platforem, mohou svoji kreativitu zaměřit výhradně na realizaci aplikací, z nichž budou mít uživatelé radost, doplnila Kwona člen představenstva Smart TV Alliance za společnost TP Vision Alain Perrot. Asociace si klade za cíl, aby bylo možné v ideálním případě vyvinout aplikaci pouze jednou a ta by následně fungovala na různých televizorech bez ohledu na to, s jakou platformou spolupracují.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Televizory LG pro rok 2012: WiDi, Wi-Fi, plazmy, LCD, Edge LED i Direct LED

Univerzální balíček, se kterým přichází Smart TV Alliance, vychází z otevřených webových technologií, jako je jazyk HTML5. Webové aplikace budou právě díky nim moci být spouštěny na smart (chytrých televizorech) vyrobených členy organizace, a to bez ohledu na to, jakou základní platformu využívají. Smart TV Alliance má v úmyslu stavět na této první verzi a zveřejnit specifikace verze SDK 2.0. Pokud bude vývojář postupovat podle doporučeného plánu, jeho aplikace by měla být k dispozici na televizorech, které budou uvedeny na trh příští rok a jejichž výrobci jsou členy Smart TV Alliance.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).