Hlavní navigace

Liga mistrů bude v O2TV exkluzivně a interaktivně na vlastním kanálu O2

3. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: O2
Fotbalová Champions League (Liga mistrů) se od příštího ročníku exkluzivně objeví na novém sportovním kanálu O2. Abonenti O2TV budou moci přepínat mezi souběžně hranými zápasy.

Telekomunikační operátor O2 potvrdil, že chystá spuštění vlastního sportovního televizního kanálu, který bude dostupný abonentům jeho IPTV služby O2TV. Jedním z hlavních taháků bude fotbalová Champions League (Liga mistrů), na kterou operátor získal exkluzivní vysílací práva zatím na následující tři ročníky. Z každého odvysílá 130 zápasů včetně celé závěrečné fáze a samotného finále.

Nový sportovní kanál O2TV sází na interaktivitu. Během hracího dne Champions League se ve stejný čas hraje několik utkání. V běžném lineárním vysílání o výběru utkání pro přímý přenos rozhoduje držitel vysílacích práv. O2 ovšem nechá výběr na abonentech. V reálném čase bude možné přepínat mezi souběžně hranými zápasy. Operátor prý hodlá dát televiznímu fotbalu nový rozměr.

Každý hrací den si totiž zákazník bude moci vybrat, jaký zápas bude chtít sledovat. Všechny úterní a středeční zápasy včetně finále tak budou tvořit nejširší fotbalovou nabídku na trhu. A právě na fotbalu se budeme snažit zákazníkům ukázat všechny skvělé funkcionality, které O2TV technologie nabízí," uvedl David Duroň, marketingový ředitel O2 pro segment domácností.

Exkluzivita na špičkový fotbal jako cesta k úspěchu?

V roce 2014 počet abonentů O2TV vzrostl o 20 % na 184 tisíc. V O2 zjevně došli k závěru, že svůj podíl na růstu má rozšíření programové nabídky o tematické kanály DigiSport 1 a DigiSport 2 (v SD i HD), které exkluzivně vysílají anglickou fotbalovou Premier League. Českým zákazníkům žádná konkurenční služba placené televize nejlepší národní ligu světa nenabízí. Jsou tahákem i mobilní O2TV Go [paywall].

MMF24

Konkurenční výhoda je to ovšem vrtkavá. Například záleží na provozovateli kanálů DigiSport, jak dlouho si dokáže drahá a žádaná vysílací práva udržet. Premier League získal díky tomu, že konkurenční Slovak Sport nevyužil opčního práva. Dále je tu otázka exkluzivity na distribuci vysílání. O2 zřejmě právě proto chce vlastní sportovní kanál, který bude mít plně pod kontrolou.

Stejnou cestou se před lety vydal provozovatel satelitní služby Digi TV. Sice nakonec neúspěšně, ale důvody nezdaru jsou zase na jiné a delší povídání. O2 každopádně zbrojí rovněž v personální oblasti. Vybudování nového sportovního kanálu má na starost Marek Kindernay, který stál u zrodu úspěšného sportovního kanálu Galaxie Sport, z něhož se po pozdější akvizici stal dnešní Nova Sport.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).