Hlavní navigace

LinuxExpo bude jednodenní akcí, témata Linuxu a open source se rozdělí

8. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Konference a veletrh LinuxExpo je už po mnoho let jednou z největších a nejočekávanějších linuxových akcí v České republice. Letos ale LinuxExpo čeká mnoho různých změn, které změní akci téměř k nepoznání. Po několika letech se opět vše vměstná do jednoho jediného dne. Naši kolegové ze serveru Root.cz si o změnách povídali s Michalem Fraňkem, ředitelem pořadatelské společnosti Exponet. O změnách a jejich důvodech si tak můžete více přečíst v dnešním článku Michal Franěk: za jednodenní LinuxExpo…

Konference a veletrh LinuxExpo je už po mnoho let jednou z největších a nejočekávanějších linuxových akcí v České republice. Letos ale LinuxExpo čeká mnoho různých změn, které změní akci téměř k nepoznání. Po několika letech se opět vše vměstná do jednoho jediného dne. Naši kolegové ze serveru Root.cz si o změnách povídali s Michalem Fraňkem, ředitelem pořadatelské společnosti Exponet. O změnách a jejich důvodech si tak můžete více přečíst v dnešním článku Michal Franěk: za jednodenní LinuxExpo krize nemůže.

Většina partnerů i návštěvníků nechce nebo nemůže věnovat akci dva dny ze svého pracovního týdne. Stejně tak zástupci open-source projektů jsou ochotni udělat přednášku a zůstat jen jeden den na stánku. Dva dny už jsou pro ně často problematické, vysvětluje Michal Franěk důvody zkrácení akce na jeden den. Dojde také k oddělení témat Linuxu a open source. Témata Linux a open source se samozřejmě překrývají, ale jsou to odlišné množiny. Existuje řada čistě komerčních produktů pro Linux, na druhé straně je mnoho open-source projektů, které s Linuxem souvisí okrajově nebo vůbec, říká Michal Franěk.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).