Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Má mít seriózní ISP veřejný ceník? od Tomáš Kapler - Teď jsem klikl na tlačítko "KONZULTACE" a už...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 1. 2002 16:34

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)
    Teď jsem klikl na tlačítko "KONZULTACE" a už to chápu. Lupa si stěžuje, že konzultace výběru providera, za kterou si účtuje deset tisíc už neznamená jenom prohlédnout pár stránek na internetu ;-)
    P.S.: dávám protinabídku 9500 Kč za konzultaci a výběr nejlepšího ISP. ;-)
  • 3. 1. 2002 16:50

    Anonymous insider (neregistrovaný)
    No ono je to jeste lepsi, Lupa ma (s 99,99% pravdepodobnosti ) totiz dealerske smlouvy s jednotlivymi / nekolika ISP a doporucuje toho ISP, u ktereho je nejvyhodnejsi provize + dostane poplatek za konzultaci. Jako business je to ok, ale to schovavani se za "nezavisle" konzultanty je usmevne :)
  • 3. 1. 2002 16:52

    Anonymous insider (neregistrovaný)
    Ono to vlastne doklada i to: Cena konzultace: 10.000 Kč (zdarma v případě realizace připojení) ... co je tou realizaci pripojeni ?:) Pokud zakaznik pozaduje konzultaci, je velka pravde podobnost, ze bude i u nekoho "realizovat" :)
  • 3. 1. 2002 17:59

    Marek Antoš (neregistrovaný)
    Vtipný postřeh :-), skutečnost je bohužel prozaičtější: tuto službu jsme v této podobě začali nabízet až zhruba v polovině loňského roku, kdy už většina ISP ceníky na webu dávno neměla.

    Michal Krsek je kromě toho náš externí autor a dost možná ani neví o tom, že tento druh konzultací nabízíme - je tedy zbytečné ho podezírat z nějaké zaujatosti.

    Jinak za sebe můžu říci, že současnou praxi ISP považuji za mimořádně špatnou, jakkoliv chápu řadu dobrých důvodů, které v této diskusi padly. Pokud se nemýlím, jako první s touto praxí kdysi začalo LUKO CzechNet - tenkrát před lety jsem v té souvislosti na Lupu napsal článek o smlouvání na arabských tržištích. Dneska to tak funguje všude; smutný pohled.
  • 3. 1. 2002 18:04

    MK (neregistrovaný)
    S konzultacemi LUPY (IINFO) nemam nic spolecneho. Na LUPU pisu za autorske honorare.

    Mam vlastni byznys, ktery nesaha do oblasti "chci 64 kilo, koho si mam vybrat".

  • 3. 1. 2002 18:09

    Marek Antoš (neregistrovaný)
    Funguje to velmi jednoduše. Přijde zákazník, chce poradit s připojením. Zpravidla nám zadá mezní cenu a požadovanou kapacitu připojení. My podstoupíme obvyklé martýrium, získáme od všech relevantních ISP (řádově něco přes deset) cenové podklady a uděláme mu analýzu jejich nabídky.

    Zpravidla pak doporučíme tři různé společnosti a u každé z nich vysvětlíme, která kritéria splňují nejlépe - jedna může mít nejlepší cenu, druhá může mít v základní ceně nejvíce doplňujících služeb a třetí může mít třeba nejlepší reference z řad dosavadních zákazníků.

    V případě, že si zákazník z naší analýzy vybere, následně mu zprostředkujeme připojení u toho ISP, pro kterého se rozhodl. Na základě toho získáme provizi, a proto si můžeme dovolit neúčtovat zákazníkovi cenu za konzultaci. Těch deset tisíc je v podstatě jen bariéra proti zneužívání této služby, která je - jak sám uznáte - dost pracná. V praxi jsme tuto částku fakturovali jen v jediném případě: dotyčný klient chtěl připojení pro svoji pobočku v ČR a nakonec se rozhodl, že tím ještě počká.

    Celá tato věc je pochopitelně postavena na tom, že máme uzavřené zprostředkovatelské smlouvy se všemi podstatnými poskytovateli připojení na trhu, jinak bychom to nemohli dělat. Můžete však být bez obav, že bychom se nechali ovlivnit výší provizí u jednotlivých firem: až na jednu výjimku máme totiž u všech firem prakticky totožné podmínky. Zákazníci se navíc většinou rozhodují podle nabízené ceny - a tu dost dobře nemůžeme ovlivnit ani v případě, že bychom snad nakrásně chtěli.
  • 3. 1. 2002 19:11

    MK (neregistrovaný)
    Musim Vas zklamat. Jak uz jsem podotkl, nedelam pro LUPU (pripadne IINFO) konzultace. Pokud se nekdo v IINFU prohlasuje za nezavisleho konzultanta, prosim, pokud jste mel na mysli me, tak jste se netrefil - skoda, zkuste to priste.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).