Hlavní navigace

Názory k článku Maďaři vybrali operátora prvních multiplexů DVB-T, DVB-H a T-DAB

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 7. 2008 9:42

    bez přezdívky
    Přes všechny trouble a průtahy kolem zahájení veřejnoprávní digitální sítě si přesto myslím, že po olympiádě si Radiokomunikace a ČT plivnou do dlaní a pofrčí to jako po másle. Nic jiného jim ani nezbývá, pokud nechtějí být ve skluzu s velkým "S" a s pořádnou pokutou (i tou mentální od všech tuzemských diváků)
  • 11. 7. 2008 14:15

    Karel Cibulka
    Je hezké upřednostnit operátora s MPEG-4,to by se řehtalo z Nováckého Barandova,ostatně by nasadily hlavní NOVU do full HD a zbytek v SD a taktéž MPEG-4,to by pak šlo oproti té staré technologii jaj jednou řekl p.Dvořák a také že NOVA nechce zaspat na vavřínech s Novou technologií a hlavně 3 P to by zapadalo jako kamínek do mozaijky toho co chtí Nováci předně Pokrytí a Penetrace a v tom jsou za jedno s ČT,oní to chtí ze zákona a Nova ze zájmu o diváky a potažmo zisky z reklam,odvysílané a sledované zmíněnými diváky.
    Takže nastal čas pro diváky nastartovat Full HD a MPEG-4???nebo nás všicí předdeběhnou a my budem chytat ten rychlik na poslední chvíli?,samozřejmě není Penetrace pro MPEG-4,nyní v červenci 2008,jakou by si přál p.Dvořák cca 70-80% a tak jde jen o Zbožné přání a realitu tam kde jsou Lidé a domácnosti vybavenější technikou než je tomu u nás,zatím i přes mé přání a sny je to jen ani ne 10% populace co může přijímat MPEG-4 signál a to v SD nebo HD.
  • 11. 7. 2008 14:50

    Radek Donát (neregistrovaný)
    ... je to jen ani ne 10% populace co může přijímat MPEG-4 signál a to v SD nebo HD

    A nespletl jste se o nulu? Kde by se vzala 10% penetrace prijimaci s podporou MPEG-4 AVC? To 1% jeste mozna, snad, ale kdo vi jestli...

    Jen tak na okraj. Mozna by bylo dobre kdyby si novinari zvykli pouzivat spravnejsi oznaceni H.264. Zkratka MPEG-4 je totiz dost matouci a muze v lidech vyvolavat dojem, ze si vysilani stahnou do PC a budou mit DivX (hw dekoderu pro ne je spousta, takze i prijimace jiste budou levne) :-). Tedy bud "MPEG-4 AVC", u niz je riziko zkracovani (a tedy mateni verejnosti) nebo radeji "H.264".
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).