Hlavní navigace

Maďarská televize bude pokračovat v SD i HD na pozici 9 st. východně

12. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
12. 10. 2009

Čeští příznivci televizního vysílání ve vysokém rozlišení mohou natočit své satelitní antény na pozici 9 stupňů východně. Na tamní družici Eurobird bude vysílat druhý kanál veřejnoprávní Maďarské televize ve standardním i vysokém rozlišení. Vysílatel podepsal dlouhodobý kontrakt se společností Eutelsat a konsorciem firem, které bude vysílání na této pozici zajišťovat.

Druhý kanál Maďarské televize nevysílá v analogovém zemském vysílání a je tedy dostupný jen prostřednictvím digitálních platforem. Pro české a slovenské diváky je nejdůležitější, že i na satelitu vysílá bez kódování jak ve standardním, tak ve vysokém rozlišení. Pozice 9 stupňů východně je pro maďarské diváky výhodná. Kromě jiných zde vysílá platforma Hello HD s několika programy ve vysokém rozlišení. Výhoda maďarské veřejnoprávní dvojky ale bude v tom, že i pro diváky mimo Maďarsko bude program vysílat bez kódování.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).