Hlavní navigace

Majitel Barrandova: Televize není na prodej, ale jednáme s investory

31. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vlastník digitální plnoformátové televize Barrandov, podnikatel a miliardář Tomáš Chrenek, jedná o vstupu strategického partnera do této stanice. Konkrétnější však být nechce.

Digitální plnoformátová televize Barrandov by se mohla dočkat nového investora. Deníku MF DNES to řekl její majitel, ocelářský magnát Tomáš Chrenek. V žádném případě nehodláme televizi prodat, nemohu ale vyloučit, že jednáme o případném vstupu strategického partnera, řekl listu Chrenek. Přiblížil, že v současné době probíhají jednání se čtyřmi potencionálními partnery. V tomto směru však nechtěl být konkrétní. Jednání se týkají zahraničních společností.

BRAND24

Z ARCHIVU: Vydavatelství Ringier Axel Springer televizi Barrandov nekoupí

V minulosti se objevily spekulace, že by TV Barrandov mohl ovládnout mediální dům Ringier Axel Springer nebo přední evropská zábavní síť RTL Group. Jako jednoho z potencionálních partnerů, o kterém se hovořilo, zmiňuje MF DNES i ruskou skupinu AFK Sistema. Současná situace na televizním trhu nám do určité míry nahrává. Nechci se vyjadřovat konkrétně o konkurenci, ale počínání některých stanic nám hraje do karet, vyjádřil se směrem ke konkurenci Chrenek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).