Hlavní navigace

Máme se bát operace Global blackout?

20. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Máme se bát operace Global blackout? Nad touto otázkou se zamýšlí Ondřej Filip z CZ.NIC v blogspotu, ve kterém reaguje na zveřejnění informace o masivním DDoS útoku na DNS root servery. Ten by měl příjít v rámci takzvané operace Global Blackout 31. března. „Tak jako u všech zpráv tohoto druhu je pochopitelně těžké určit, jak moc vážně se tím mají bezpečnostní týmy zabývat. O neuchopitelnosti Anonymous již bylo napsáno mnoho. Každopádně se tomuto možnému útoku věnovala některá poměrně čtená…

Máme se bát operace Global blackout? Nad touto otázkou se zamýšlí Ondřej Filip z CZ.NIC v blogspotu, ve kterém reaguje na zveřejnění informace o masivním DDoS útoku na DNS root servery. Ten by měl příjít v rámci takzvané operace Global Blackout 31. března.

„Tak jako u všech zpráv tohoto druhu je pochopitelně těžké určit, jak moc vážně se tím mají bezpečnostní týmy zabývat. O neuchopitelnosti Anonymous již bylo napsáno mnoho. Každopádně se tomuto možnému útoku věnovala některá poměrně čtená média a zdá se, že i DNS operátoři berou hrozbu částečně vážně; problém byl poměrně důkladně diskutován v uzavřených operátorských bezpečnostních listech,“ říká Ondřej Filip.

Zdroj: blog CZ.NIC

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).