Hlavní navigace

Markíza zveřejnila předběžné opatření. S vygumovanými jmé­ny

23. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

A netýká se pouze stanice Markíza. Operátor, proti kterému je opatření vedeno, není jmenován, stejně jako například číslo jednací.

Prečítajte si, ako súd zdôvodnil predbežné opatrenie, ktorým nariadil českému TV operátorovi aby zastavil neoprávnené šírenie staníc skupiny Markíza.

Tak začíná tisková zpráva zveřejněná na webu televizní stanice, jejíž úvodní list (jediný byl zveřejněn) můžete zhlédnout v galerii; kvůli možnosti většího snímku.

Předběžné opatření je tak vedeno proti ve zprávě nejmenovanému kabelovému operátorovi se sídlem buď přímo v Brně, nebo v Jihomoravském kraji. Ten zahrnuje Brno a okolí zejména ve směru na jih. Bohužel podklad, který dorazil jako snímek v JPG, je poměrně důkladně vymazaný a soud jména dotčených subjektů prý veřejnosti nemůže sdělovat.

ČTĚTE TAKÉ: Markíza se dohodla s Asociací provozovatelů kabelových a telekomunikačních sítí na šíření programu Markíza International v České republice

Už jde do tuhého. Soud zakázal šíření TV Markíza v ČR

Příslušnost soudu, který vydal předběžné opatření Markízy, je stále nejasná

Předběžné opatření Markízy se zatím dohledat nepodařilo, televize ho komentovat nechce

Vrcholí boj Markízy a Novy o federální trh

Ve stručnosti vzato jde – podle zveřejněné zprávy – o toto: předběžné opatření nařídil Krajský soud v Brně proti nejmenovanému českému televiznímu operátorovi (musí být vždy nařízeno proti konkrétnímu subjektu) s tím, že se musí zdržet neoprávněného kabelového přenosu vysílání kanálů Markíza a Doma.

ebf - partner 1

Žalobca osvedčil, že žalovaný sprístupňoval a stále sprístupňuje svojej širokej klientskej verejnosti TV programy žalobcu bez jeho súhlasu, dokonca v rozpore s vôľou žalobcu vyjadrenou vo výzvach. Žalovaný priebežne spôsobuje majetkovú a nemajetkovú ujmu žalobcovi, resp. sa svojim jednaním na úkor žalobcu obohacuje, uvádí tisková zpráva k vydání konkrétního předběžného opatření.

Otázkou je, proč se Markíza stydí za vydání samotného opatření, resp. proč neuvádí jméno konkrétního subjektu, proti kterému vede žalobu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).