Hlavní navigace

Média a svět na ČT24 tentokrát o fenoménu Second Life

28. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 2. 2008

Nedělní pořad Média a svět na ČT24 se tentokrát bude věnovat fenoménu Second Life. Jak se uvádí na stejnojmenném serveru Českého rozhlasu, jde o neustále se rozrůstající 3D virtuální svět na internetu, ve kterém od roku 2003, kdy byl zpřístupněn veřejnosti, žije přes devět milionů obyvatel. Vizionáři z firmy Linden Lab vytvořili prostředí, které mělo zprvu sloužit jako prostor pro kreativní grafiky, ale nakonec se stalo místem, kde má možnost každý z nás začít nový život.

Jedním z médií, které „Druhý život“ provozují, je právě také Česky rozhlas, a proto bude o něm v nedělních Médiích a světě řeč. Second Life má svá pravidla, ekonomiku i měnu. Jak se žije prostřednictvím tzv. avatara, elektronického vtělení, a proč do této virtuální reality vstupují jednotlivci i firmy? O tom bude reportáž Petra Vybírala. Do studia přijde mj. také zástupce ředitele Českého rozhlasu Online Jiří Malina.

Pořad Média a svět vysílá ČT24 v neděli v 16:33.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).