Hlavní navigace

MediaGuru.cz: Vlastník Barrandova jedná s majitelem FilmBoxů o dalších stanicích

21. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prostřednictvím společnosti FilmBox International provozuje její vlastník na českém trhu nejen kanály FilmBox, ale i tematické stanice DocuBox, FashionBox, EroX a další.

Vedení mediální skupiny Empresa Media jedná podle serveru MediaGuru.cz o potencionálním rozšíření svého portfolia o dva nové televizní programy se společnosti SPI International. Tím prvním by mohla být filmová stanice, druhým pak dokumentární kanál. Firma SPI International je dobře známá zákazníkům placených služeb v České republice a na Slovensku. Prostřednictvím „dcery“ Filmbox International společnost provozuje stanice pod hlavičkou Filmbox, dále také 360TuneBox, DocuBox, FightBox, FashionBox, EroXy a nově i tematické programy Filmbox Arthouse a Fast and FunBox. Ty u nás zatím nefungují.

cif 24 - early cena - média

Z ARCHIVU: TV Barrandov chce další tematické kanály. Majitel se poohlíží po trhu, co by koupil

Empresa Media by byla pro nové televizní stanice jejich distributorem a zajišťovala by marketingovou podporu, filmová a distribuční společnost SPI International by se postarala o jejich obsah. Podle informací serveru MediaGuru.cz jsou jednání v pokročilé fázi, ale k podpisu smlouvy pravděpodobně zatím nedošlo. Tematický web připomněl, že televize Barrandov skončila na konci loňského roku ve ztrátě 33 milionů korun a tržby naopak překročily 400 milionů korun. Nové stanice by to ale beze sporu měly na televizním trhu těžké. Jen na území Prahy a středních Čech je možné v DVB-T v současné době zachytit desítky stanic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).