Hlavní navigace

MF Dnes: TV Barrandov bez odvahy recykluje staré předlohy

19. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
19. 1. 2009

Odvaha chybí podle kulturní kritičky deníku MF Dnes Mirky Spáčilové nové plnoformátové digitální televizi Barrandov. Licence k digitálnímu vysílání dostaly nové stanice na jaře 2006, ač právní jistotu našly až loni v lednu. Ale při pohledu na první týden vysílání TV Barrandov se chce ptát: Co jste celý čas dělali? Pořady opisují staré předlohy a pár dobrých nápadů vypadá, jako by se zrodily před týdnem: nahozeně, nehotově, nevyzkoušeně a bez odvahy, píše Spáčilová v dnešní recenzi.

KL24

Jedinou opravdu originální novinou na TV Barrandov je podle autorky justiční reality show Suďte je!. Původní seriál Barrandov Profesionálové je podle Spáčilové dvojí recyklací: slovenské předlohy z televize Joj a Policajtů z předměstí, které kdysi natočila Nova. Cyranův ostrov však dopadá ještě hůř, byť staví na slibnějším půdorysu chudé tvrze. Za humor považuje šišlání; proto není sestavě Ivana Mládka naštěstí moc rozumět, kromě výroků „pako“ nebo „kriple“, hodnotí Spáčilová původní sitcom TV Barrandov.

Politické glosy v pořadu KnorTime mají podle Spáčilové zatím výkyvy a je z nich cítit velká inspirace u České sody, Tele Tele a divadla Sklep. Za vůbec nejhorší pořad TV Barrandov pak Spáčilová považuje Politickou střelnici Zuzany Bubílkové, která je „dávno vystřílená“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).