Hlavní navigace

Michal Suchánek: Nova chtěla víc reprízovat Mr. GS, proto jsme odešli

15. 4. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
15. 4. 2011

Proč se Michal SuchánekRichardem Genzerem rozhodli začátkem letošního roku odejít z televize Nova a pracovat pro konkurenční Primu? Suchánek to v rozhovoru pro aktuální vydání týdeníku Reflex odůvodňuje přístupem Novy k jejich pořadu Mr. GS. Televize chtěla výrazně omezit nebo úplně zastavit výrobu nových dílů, a přesto, že pro ni Suchánek s Genzerem původně připravovali nový pořad Partička, nakonec se s ním objevili na Primě.

K TÉMATU: Mr. GS končí, Genzer se Suchánkem odcházejí na Primu dělat Partičku

TV Nova najela jakýsi na úsporný režim. Chtěli pouštět reprízy s tím, že snad ještě natočíme pár dílů Mr. GS, ale to nám nepřišlo perspektivní. V tu chvíli přišla Prima s nabídkou dělat s nimi pořad Partička, což je formát, který nás zaujal. Baví nás to, je v tom čistá radost z herecké improvizace, vysvětluje Suchánek. Producent Partičky, společnost Maya, vyrábí stejný pořad pro slovenskou sestru Novy, televizi Markíza. Produkce pro Novu by ale byla problematická, protože tato televize odmítá zadávat výrobu pořadů externím firmám.

ROZHOVOR: Na Primu chtěli Suchánek s Genzerem sami, říká producent Partičky

Suchánek s Genzerem se na Nově proslavili především satirickým týdeníkem TeleTele, který připravovali společně s Veronikou Žilkovou a Josefem Cardou dlouhých sedm let. Jak to, že jim to tak dlouho vydrželo? Když ti posílají padesát tisíc týdně, tak se přemůžeš. Navíc to fakt nebyla pruda, to nebylo natáčení Ordinace v růžové zahradě. Nás to opravdu bavilo, říká Suchánek ve zmíněném rozhovoru. V době, kdy přišli s nápadem na TeleTele, prý v Nově narazili na pochopení a okamžitě točili pilotní díl.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Prima láká na nedělní soutěž Máš minutu! s Genzerem a Suchánkem

Bůh ví, jak by to bylo dneska. Teď to vypadá, jako by tam bylo moc šéfů a moc různých rozhodnutí, konstatuje Suchánek, který s Genzerem moderuje pro Primu také novou nedělní soutěž Máš minutu! od americké televize NBC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).