Hlavní navigace

Microsoft aktualizuje OneDrive pro Android a iOS, co je nového?

26. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mezi novinkami figuruje například automatické zálohování videí, upravené uživatelské prostředí, anebo spolupráce s mobilní verzí Office pro iPad. Co ještě si Microsoft připravil?

Microsoft se se svým úložištěm OneDrive zřejmě nechce nechat zahanbit konkurenční společností Google. Krátce po oznámení zvýšení základní kapacity a zlevnění měsíčního předplatného přichází se zprávou, že uvolňuje aktualizovanou mobilní aplikaci. Nové verze se dočkají platformy Android a iOS.

OneDrive pro Android nyní bude ve výchozím nastavení automaticky zálohovat také videa, aby je uživatelé měli k dispozici na všech svých zařízeních, kde používají úložiště OneDrive, tedy od počítače přes tablet či mobil po herní konzole Xbox One a Xbox 360, kde je od června aplikace OneDrive dostupná bez dalších poplatků.

Pokud v aplikaci OneDrive pro Android dosud automatickou zálohu fotek či videí hledáte marně, pak vězte, že tyto funkce jsou dostupné jen pro Android 4.0 a vyšší. Aplikace sice běží i pod staršími verzemi systému, ale již od jejího uvedení Microsoft proklamuje, že vývojáři aplikaci optimalizují právě pro Android 4.0 a vyšší.

Tipy C

Zpět k novinkám. Microsoft upravil uživatelské prostředí aplikace svého úložiště, aby více odpovídalo zvyklostem platformy Android. Nástrojová lišta s tlačítky pro přístup k jednotlivým funkcím se tak z horní části aplikace stěhuje do dolní části. Zde je lépe přístupná pro palec při ovládání mobilu stejnou rukou, kterou jej uživatel drží.

Nová verze aplikace OneDrive pro iOS přináší upravené zálohování fotek tak, aby bylo méně náchylné k chybám při přenosu souborů. Dále přibyla podpora zálohování fotek na pozadí. Nově lze dokumenty z aplikace, resp. úložiště OneDrive, otevřít k prohlížení nebo editaci rovnou v Office pro iPad či Office Mobile pro iPhone a iPod Touch.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).