Hlavní navigace

Microsoft by mohl platit pokutu až dva miliony euro denně

28. 6. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Spor mezi Evropskou komisí a společnosti Microsoft opět nabírá na razanci. Podle listu Financial Times je Evropská komise připravena vydat stanovisko, ve kterém uvede, že Microsoft porušuje pravidla hospodářské soutěže. Regulační orgány by následně mohly Microsoftu uložit denní pokuty ve výši až dvou miliónu euro. Bruselští úředníci jsou totiž přesvědčeni, že Microsoft neplní nařízení uložená v března 2004. Microsoft naopak jakékoliv další pokutování v tomto sporu považuje za nesmyslné a…

Spor mezi Evropskou komisí a společnosti Microsoft opět nabírá na razanci. Podle listu Financial Times je Evropská komise připravena vydat stanovisko, ve kterém uvede, že Microsoft porušuje pravidla hospodářské soutěže. Regulační orgány by následně mohly Microsoftu uložit denní pokuty ve výši až dvou miliónu euro. Bruselští úředníci jsou totiž přesvědčeni, že Microsoft neplní nařízení uložená v března 2004. Microsoft naopak jakékoliv další pokutování v tomto sporu považuje za nesmyslné a nespravedlivé. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).