Hlavní navigace

Microsoft má zaplatit 1,5 miliardy dolarů kvůli MP3

23. 2. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Podle čerstvého rozsudku soudu v San Diegu má Microsoft zaplatit společnosti Alcatel-Lucent částku ve výši 1,5 miliardy dolarů za použití patentované technologie související s podporou MP3 v systému Windows. I pro takovou společnost, jako je Microsoft, není 1,5 miliardy dolarů zrovna malá částka, takže není divu, že se chce odvolávat. Microsoft totiž tvrdí, že má potřebnou licenci od společnosti Fraunhofer, která se na vývoji technologií, o které se vede spor, kdysi podílela. Tato licence…

Podle čerstvého rozsudku soudu v San Diegu má Microsoft zaplatit společnosti Alcatel-Lucent částku ve výši 1,5 miliardy dolarů za použití patentované technologie související s podporou MP3 v systému Windows. I pro takovou společnost, jako je Microsoft, není 1,5 miliardy dolarů zrovna malá částka, takže není divu, že se chce odvolávat. Microsoft totiž tvrdí, že má potřebnou licenci od společnosti Fraunhofer, která se na vývoji technologií, o které se vede spor, kdysi podílela. Tato licence Microsoft vyšla na 16 milionů dolarů. (CNet News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).