Hlavní navigace

Microsoft prohrál spor s i4i, zaplatí 290 milionů dolarů

13. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft definitivně prohrál patentovou soudní při s malou kanadskou společností i4i. O sporu jsme vás poprvé informovali před dvěma lety. Tehdy se firma i4i domáhala ochrany svého patentu týkajícího se zpracování textu, jehož porušení se měl Microsoft dopustit v kancelářské sadě Office 2007. Spor tehdy vygradoval zákazem prodeje textového editoru Word 2007. Microsoft se odvolával co to jen šlo, ale u amerických soudů od začátku sporu tahá za kratší konec.

Microsoft definitivně prohrál patentovou soudní při s malou kanadskou společností i4i. O sporu jsme vás poprvé informovali před dvěma lety. Tehdy se firma i4i domáhala ochrany svého patentu týkajícího se zpracování textu, jehož porušení se měl Microsoft dopustit v kancelářské sadě Office 2007. Spor tehdy vygradoval zákazem prodeje textového editoru Word 2007. Microsoft se odvolával co to jen šlo, ale u amerických soudů od začátku sporu tahá za kratší konec.

Nejvyšší americký soud potvrdil, že Microsoft musí kanadské firmě zaplatit odškodnění ve výši 290 milionů dolarů. Odborná veřejnost přitom ve sporu stála spíše na straně Microsoftu. Patent i4i je totiž hodnocen jako příliš obecný a Microsoft má navíc na předmětnou technologii vlastní detailnější platný patent. Microsoft stejně argumentoval na soudní půdě, ale i přes několik odvolání nakonec neuspěl a čeká jej tedy nepříjemné placení.

Zdroj: Yahoo News

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).